Abone Ol

Gazetecilere Yönelik Tacizi Savunan Axel Springer Yayınevi'ne Sert Tepki

Kadın gazetecileri taciz etmekle suçlanan gazeteci Julian Reichelt’ın bağlı olduğu Axel Springer Yayınevi, yaşanan skandaldan ötürü tepki çekiyor.

Gazetecilere Yönelik Tacizi Savunan Axel Springer Yayınevi'ne Sert Tepki

Almanya’da kadın gazetecileri taciz etmekle suçlanan gazeteci Julian Reichelt’ın Bild Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliği görevinden alınmasının yankıları sürüyor. Reichelt’ın bağlı bulunduğu yayınevinin ifade verenleri tehdit ettiği ortaya çıktı. Der Spiegel’in haberine göre, Reichelt’ın tacizleriyle ilgili New York Times’a konuşan bir kadın çalışanının ifadesini geri çekmesi için baskı yapıldığı ortaya çıktı.

Reichelt’e yönelik suçlamalar ilk olarak mart ayında ortaya çıkmış, hakkında şirket içi soruşturma başlatılmış, soruşturmadan aklanan Reichelt 12 gün uzaklaştırmadan sonra görevine geri dönmüştü.

ANTİ KOMÜNİST YAYINEVİ VE BILD’IN UZUN İLİŞKİSİ

Deutsche Welle’in haberine göre, Reichelt ve Bild Gazetesi’nin bağlı bulunduğu Axel Springer Yayınevi yaşanan skandaldan ötürü tepki çekiyor. II. Dünya Savaşı sonrasında kurulan yayınevi, anti komünist bir geçmişe ve 1972’de Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun (RAF) Hamburg’da ofisinin basılmasını kışkırtmakla suçlandığı bir sicile sahip. Bild de 1960’lı yıllarda Almanya’da düzenlenen öğrenci protestoları ile ilgili öğrencilerin talepleri hakkında saldırgan haberler yapmış, özellikle 1968 kuşağının öğrenci lideri Rudi Dutschke’ye yönelik yürüttüğü kara propaganda sonucu saldırıya uğramasına neden olmuştu.