Abone Ol

Gazeteci, sevgilisini elektrikli testereyle doğradı!

Bohem mahalle Cihangir'de korku filmlerine konu olabilecek bir cinayet işlendi...

Gazeteci, sevgilisini elektrikli testereyle doğradı!

Son yıllarda daha çok yazar, sanatçı ve gazetecilerin oturmak için tercih ettiği İstanbul Cihangir'de 61 yaşındaki bir kadın çiçeklerle dolu balkonuna çıktı. Sevgiyle baktığı çiçekleri suladıktan sonra komşusuna gülümseyerek el salladı. Komşu, bu bu el sallayışa aynı gülümsemeyle karşılık verdi. Cuma akşamı yaşanan bu olayda 30 yıllık arkadaşını son kez, gördüğünü bilmiyordu Cemile Akturan. O akşamdan sonra arkadaşı ortadan kayboldu. Bir kaç gün sonra apartmandan gelen kötü kokular korkunç cinayeti ortaya çıkardı. 61 yaşındaki Neşide Dırmıkçı bir cinayete kurban gitmişti. Öldüren ise 76 yaşındaki sevgiliydi. Yaşlı katil zanlısı Neşide'yi öldürdükten sonra buzdolabına koymak istemiş, sığmayınca Perşembe Pazarı'ndan aldığı elektrikli testere ile doğramıştı.

Elektrikli testere aldı

Sevgilisi tarafından öldürüldükten sonra elektrikli testereyle doğranan ve bir bölümü buzdolabına konulan Neşide Dırmıkçı 30 yıllık Cihangir sakiniydi. Samanyolu Sokak'ta bulunan Seyran Apartmanı'nın birinci katında kendisine ait dairede oturuyordu. Komşuları evin babasından Neşide'ye kaldığını bilse de gerçeği katil sevgili açıklayacaktı. Neşide, bir dönem hayat kadınlığı yapmış, birkaç ev aldıktan sonra o işleri bırakmıştı. Komşuları tarafından son derece sevilen ve sayılan biriydi. Ara sıra eve gelen sevgiliyi pek tanımıyordu, Samanyolu sokağın sakinleri. Pek kimseyle konuşmazdı. Arada akşamları evden kavga sesleri, bağrışmalar yükselirdi. Sonrasında ise derin bir sessizlik...

Sevgili katili 74 yaşındaki Burhan Tekinliğ'i Cihangir sakinleri pek tanımasa da bir dönemin ünlü gazetecisiydi. 50'li yıllarda Adnan Menderes hükümetine yakın yayınlar yapan Son Havadis gazetesinin parlamento muhabirliğini yapıyordu. 1960 yılındaki darbeden sonra gazetesi adına Yassıada duruşmalarını izlemiş haber yapmıştı. Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın dava sürecini anlattığı hatıralarında yakın dostu olan Burhan Tekilliğ'in evinde kaldığını yazmıştı. Katil zanlısı 70'li yıllarda film yapımcılığına soyunmuş, o dönemin ünlü yönetmeni ve oyuncusu Tanju Gürsu ile Horon Film'i kuran Tekinliğ, o dönem çevrilen birkaç filmin yapımcılığını yapmıştı. Hatta Beyoğlu'nda 1972 yılında yaşanan bir kavgaya karışmıştı adı. Dönemin ünlü oyuncusu Kuzey Vargın'ın tutuklandığı olayda Burhan Tekinliğ kavgayı başlatan adam olarak lanse edilmişti.

Yassıada duruşmalarını izlemişti

Bir dönemin ünlü gazetecisi, film yapımcısı ile geçmişte hayat kadınlığı yapan Neşide'nin yaşamları 10 yıl önce kesişti. 20 yıl önce eşinden boşanan Tekinliğ, Neşide'nin evine gelip gitmeye başladı. Bol kavgalı bir ilişkileri vardı. Neşide bu buluşmalarda aşırı içki içiyor, sonrasında kavga çıkıyordu. Komşular da tanıktı bu kavgalara. Alışmışlardı.

Cuma gecesi, balkondaki çiçekleri sulayan Neşide, evine davet ettiği arkadaşıyla içmeye başladı. Bir süre sonra kavga etmeye başladılar. Bu kavga sırasında katil zanlısı Burhan Tekinliğ'in iddiasına göre, Neşide evden çıkmak isteyen zanlının bıçakla önünü kesti. Burada yaşanan boğuşmada Neşide öldü. Cesetten kurtulmak isteyen Tekinliğ, ertesi sabah hiçbir şey olmamış gibi ayrıldı evden. Perşembe pazarından aldığı elektrikli testereyle yaşlı kadını kesmeye başladı. Kol ve bacaklarını buzdolabına koyan Tekinliğ, akşamları da küçük parçalara ayırdığı cesede ait parçaları poşetle taşıyarak 15 metre ilerde çöp konteynırına atıyordu. Yaşlı kadını balkonda görmeyen komşulara verilen cevap ise "Akçay'a yakınlarının yanına tatile gitti" olmuştu.

Tekinliğ bu şekilde normal yaşamına devam edip cesetten kurtulmaya çalışırken apartmandan kötü kokular gelmeye başladı. Önce "ölmüş bir kedidir" dedi mahalleliler. Ne de olsa Cihangir, kedi semtiydi. Kokular artınca apartmana gelen polisler genç kadının dairesine girdiklerinde korkunç cinayetle karşılaştılar.

Cinayetin ortaya çıkmasından sonra katil zanlısının peşine düşen polis, Taksim'de sakin sakin yürüyen yaşlı adamı yakaladı. Zanlı, sorgulamada cinayeti ve sonrasında cesetten nasıl kurtulacağını detaylarıyla anlattı. 76 yaşındaki Tekinliğ tutuklanırken, böyle cinayetleri semtlerinde oturan yazarların romanlarından okuyan Cihangir sakinleri ise gerçeklerle yüzleşmenin şokunu yaşıyordu.