Abone Ol

Gazeteci İsmail Saymaz Erdoğan'ın Memleketine Gitti

Bugünkü köşesinde, ''Rize'de 1 Mayıs'' başlıklı bir yazı kaleme alan Gazeteci ve yazar İsmail Saymaz, "şehir hızla yoksullaştığından Rizelilerin yüzü gülmüyor"

Gazeteci İsmail Saymaz Erdoğan'ın Memleketine Gitti

Gazeteci/yazar İsmail Saymaz bugünkü köşesinde, ''Rize'de 1 Mayıs'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Saymaz yazısında, Rize'de katılmış olduğu 1 Mayıs kutlamalarında tanıklık ettiği manzaraları ve şehirdeki genel havayı değerlendirdi.

Yazısının girişinde; ''Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na bakan iki binanın duvarında boydan boya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dev fotoğrafları var. Erdoğan, bu fotoğraflarında, Rizelilere gururla gülümsüyor.

Erdoğan'ın, iktidara geldiği seçimden bir gün önce, 2 Kasım 2002'de, eski Başbakan Mesut Yılmaz yanlıları engellediği için giremediği Rize, 20 yılda adım adım Erdoğanistan'a dönüştürüldü.

Bu doğru.

Fakat sanılıyor ki Rize, Erdoğan hemşerisi olduğu için bolluk içinde yüzüyor.

Oysa şehir hızla yoksullaştığından Rizelilerin yüzü gülmüyor.'' ifadelerini kullanan Saymaz, Rize'de vatandaşın genel durumdan hoşnut olmadığını vurguladı.

Yazısının son bölümünde kutlamalar esnasında şahit olduğu ve ''protesto horonu'' şeklinde tarif ettiği bir manzarayı aktaran Saymaz;

2014'teki cumhurbaşkanlığı seçiminde bir binanın duvarına asılan Erdoğan'ın dev fotoğrafı asla indirilmedi. İndirilmediği gibi meydana bakan bir başka binanın duvarına ikincisi asıldı. İşte, 1 Mayıs kürsüsü bu iki Erdoğan fotoğrafı arasına kuruldu. Kürsüde sendikacılar ve parti temsilcileri konuştu.

Alper Taş, şunları söyledi:

"Bu iktidar 'Bir lokma bir hırka' deyip iktidarda saray diyenlerin iktidarıdır.

Bu iktidar 'Bu dünya imtihan dünyası' deyip bu dünyanın malına mülküne tapanların iktidarıdır.

Bu iktidar dini imanı para olanların iktidarıdır."

Taş, Gezi Parkı tutuklularını da andı.

Ardından eleştirel görüşlerinden ötürü AK Partili belediyelerce konserleri yasaklanan Selçuk Balcı'nın yanı sıra Korhan Özyıldız ve İsmail Sırtlı kürsüye çıktı.

Balcı, kemençe çalarken, Sırtlı atma türkü söyledi.

Dedi ki:

"İşçinun emekçinun / Ahi yerde kalur mi

Enflasyon uçti gitti / Boyle duzen olur mi!"