Abone Ol

Gazeteci Ercan Gün hakkında yeni iddianame

Hrant Dink cinayeti davasından tutuklu bulunan gazeteci Ercan Gün hakkında, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisinin ifadeye çağrılması kumpasına ilişkin soruşturma kapsamında yeni bir iddianame düzenlendi.

Gazeteci Ercan Gün hakkında yeni iddianame

İddianamede Ercan Gün'ün, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ercan Gün'ün  polis ifadesinde, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini, örgütle herhangi bir irtibatının olmadığını, örgütün şifreli mesajlaşma programı Bylock kullanmadığını söylediği ancak kendisine ait iki telefonda da Bylock bulunduğu kaydedildi.

İddianamede, şüphelinin programlardan birini 8 Kasım-4 Temmuz 2014 tarihleri arasında, diğerini ise 11 Ağustos-24 Eylül 2014 tarihleri arasında kullandığı ifade edildi.

İddianamede, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde arşiv havuzunda yapılan araştırmada, şüpheli Ercan Gün'ün kullandığı telefon numarasıyla örgütün tepe yönetimi olarak adlandırılan grupla 2008-2015 yılları arasında 100'ün üzerinde iletişim kaydının bulunduğu da belirtildi.

Şüpheli Gün'ün, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı sonrasında geliri ile orantısız olacak şekilde Bank Asya'daki hesabına 109 bin lira para yatırdığı da öne sürüldü.

"7 ŞUBAT MİT KUMPASINDAN HABERDARDI"

İddianamede, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisinin telefonla aranarak ifadeye çağrıldığı, bunun da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın ameliyat saatine denk getirildiği, Başbakan'ın ameliyata geç girmesiyle kumpasın bozulduğuna dikkat çekildi.

"FETÖ'nün seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olduğu" belirtilen söz konusu 7 Şubat MİT kumpasından şüpheli Ercan Gün'ün de haberdar olduğu kaydedildi.

O dönem İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Yunus Dolar'ın beyanlarına yer verilen iddianamede, Dolar'ın, geçmişten tanıdığı Zaman gazetesinde emniyet muhabirliği yapan ve daha sonra FOX TV'de çalışan örgüt üyesi olduğunu bildiği Ercan Gün'e bu durumu sorduğunu, Gün'ün de kendisine "MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılması olayının Amerika'da örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de dahil olduğu 12 kişilik bir istişare heyetinden geçtikten sonra Gülen'in talimatıyla gerçekleştiğini, söz konusu istişarede 3 kişinin MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılmaması, Gülen'in de içerisinde yer aldığı 9 kişinin ifadeye çağrılması yönünde oy kullandığını söylediğini" anlattığı belirtildi.

Şüpheli Gün'ün "örgütün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olan olaydan dahi haberdar olabilecek düzeyde etkinliğe sahip olduğu, örgüt elebaşının aldığı kararlardan ve verdiği talimatlarından doğrudan bilgi sahibi olabilecek derinlik ve yoğunlukta örgütsel eylemlerde bulunduğunun anlaşıldığı" vurgulandı.

Şüpheli Ercan Gün hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, şüpheli Gün'ün tutuklu sanık olarak bulunduğu Hrant Dink cinayeti davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine birleştirilmesi talebiyle gönderildi.

DHA