Abone Ol

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti

5-1’lik yenilginin rövanşında Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven’a İstanbul’da 2-1 kaybeden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında PSV Eindhoven'la karşılaşan Galatasaray, sahadan 2-1 yenik ayrıldı. İlk maçta da Hollanda'da 5-1 yenilen Galatasaray, böylece Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. turundan devam edecek.

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Yedlin, Luyindama, Marcao, Ömer Bayram, Sekidika, Aytaç Kara, Emre Kılınç, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Mustafa Mohamed 11'i ile çıktı.



PSV Eindhoven ise maça Drommel, Mwene, Silva, Boscagli, Max, Sangare, Götze, Van Ginkel, Madueke, Zahavi, Gakpo 11'iyle başladı.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ilk maça göre kadroda 3 değişiklik yaptı.

Hollanda'da oynanan ilk karşılaşmada ilk 11'de görev alan Alpaslan Öztürk, Arda Turan ve Ryan Babel, İstanbul'daki ikinci maçta yedek soyundu. Terim, bu üç oyuncunun yerine Mustafa Muhammed, Barış Alper Yılmaz ve De Andre Yedlin'e forma verdi.

Terim ayrıca ilk maçta Hollanda'ya götürmediği Mbaye Diagne'yi rövanşta maç kadrosuna alarak yedek soyundurdu.

37. dakikada PSV Eindhoven öne geçti. Sol çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Muslera'nın yumruklayarak ceza sahası dışına gönderdiği meşin yuvarlağa Madueke uzaktan sert vurdu, Marcao'ya çarpan top ağlarla buluştu. PSV, bu kez de 59. dakikada van Ginkel ile 2-0 öne geçti. Oyuna sonradan giren Diagne ise, Galatasaray'ın maçtaki tek skorunu 84. dakikada üretti.

90 dakika, PSV'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. İlk maçta da Hollanda'da 5-1 yenilen Galatasaray, böylece Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. turundan devam edecek. Sarı-Kırmızılılar, 3. ön eleme turunda İskoç temsilcisi St. Johnstone ile karşılaşacak.