Abone Ol

Fransız Gazetecinin Yaşadıkları Film Oldu; Vizyonda 8 Yeni Film...

Sinemalarda 4’ü yerli 8 film vizyona giriyor. Vizyonda, Fransız gazeteci Florence Aubenas’ın temizlik işçileri arasında 6 ay sahte bir isimle yaşadıktan sonra yazdığı kitaptan uyarlanan ‘Ayrı Dünyalar’ öne çıkıyor.

Fransız Gazetecinin Yaşadıkları Film Oldu; Vizyonda 8 Yeni Film...

Türkiye’de sinema salonlarında bugün 4’ü yerli 8 film vizyona girdi. Vizyonda Oscarlı oyuncu Juliette Binoche’nin başrolünde oynadığı ‘Ayrı Dünyalar’ filmi dikkati çekiyor. Fransız gazeteci Florence Aubenas’ın 2010’da altı ay boyunca Normandiya’da bir vapurda temizlik işçisi gibi yaşadıktan sonra kaleme aldığı ‘Le Quai de Ouistreham’ kitabından sinemaya uyarlandı. Kitabın beyazperdeye aktarılması için yazara 10 yıl boyunca ısrar eden ise başroldeki Binoche. Filmin yönetmen koltuğunda ise aynı zamanda ünlü bir roman yazarı olan Emmanuel Carrère oturuyor. Ancak filmde Binoche kitaptaki gibi gazeteci değil, Parisli ünlü bir romancı kimliğiyle izleyici karşısında. Ayrıca Binoche’nin rolüne hazırlanmak için birkaç ay temizlikçilerle bir arada yaşadığı belirtiliyor. Cannes Film Festivali’nde ‘Yönetmenlerin On Beş Günü’ bölümünün açılış filmi olan yapım, Fransa’da sosyal adaletsizlik ve gelecek kaygısıyla ilgili bir kitap yazmaya hazırlanan tanınmış yazar Marianne Winckler’in gerçek kimliğini ifşa etmeden ülkenin kuzeyine gidip temizlik işçiliği yapan kadınlara katılması, böylece sosyal görünmezlik ve geçim kaygısını şahsen deneyimlemesi anlatılıyor.Fransız Gazetecinin Yaşadıkları Film Oldu; Vizyonda 8 Yeni Film... - Resim: 1

Beyazperdede gerilim ve bilimkurgu sevenler bugün vizyona giren, Nora Arnezeder, Lain Glen, Sarah-Sofie Boussnina ve Sope Dirisu’nun rol aldığı ‘Koloni’ filmini tercih edebilir. Yönetmenliğini Tim Fehlbaum’un üstlendiği film, küresel bir felaket nedeniyle dünyanın insanlar için yaşanmaz bir hale gelmesinin ardından sadece birkaç kişinin uzay gemileriyle ‘Kepler 209’ gezegenine gitmesini ve dünyadaki yaşamın yeniden mümkün olup olmadığının araştırılması için bir uzay kapsülünü dünyaya gönderme mücadelesini işliyor.

Yerli yapımlarda ise, Fuat Kurtoğlu’nun yönettiği yerli komedi filmi ‘Cumali Ceber 666’ bugün vizyonda. Halil Söyletmez, Doğa Konakoğlu, Deniz Deliç, Serkan Şengül ve Özkan Sağın rol aldığı film, gördüğü bir kabus sonrası yüzünü dine dönen bir adamın hikayesini ele alıyor. Korku türündeki Halil Balıkçı, Sanaz Zahraei, Kyamran Aliyev, İrem Büğrüoğlu ve Erol Sertel’in oynadığı ‘Kara Neme: Gelin Deresi’ filmini Kemal Danacı yönetti. Yapım, sosyal medyaya içerik üreten Semih ve eşi Burcu’nun hafta sonu için gittikleri kampta yaşadıkları olayları odağına alıyor.


YEŞİLÇAM TADINDA BİR AİLE KOMEDİSİ

Yerli yapımlarda ise Yeşilçam’ın efsane aktörü, 81 yaşındaki Ediz Hun’un ‘Kemal Hoca’ karakteriyle başrolde olduğu, yerli komedi ‘Şöhretler Okulu’ filmi öne çıkıyor. Berna Üçkaleler, Nisa Sofiya Aksongur, Çınar Yükçeker ve Cemre Demircan’ın rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Adnan Önal oturuyor. İki okulun karşı karşıya gelme hikayesini mizahi bir yolla ele alan filmin sürprizi ise Türk futbolunun duayen ismi Yılmaz Vural. Ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarıyla birlikte gidebilecekleri yapım, özleyenler için eski Yeşilçam filmleri tadında.

Yarıyıl tatiliyle birlikte bu hafta sonu çocuklarını sinemaya götürmek isteyen ebeveynleri vizyonda iki animasyon, bir fantastik aile komedisi bekliyor. Yönetmenliğini Garth Jennings’in üstlendiği animasyon film “Şarkını Söyle 2”, gerçekleştirdikleri şovlarla yerel bir başarıya ulaşan Buster Moon ve arkadaşlarının, gözlerini daha büyük bir amaca dikip büyük bir sahne olan Crystal Tower Tiyatrosu’nda yeni bir şov düzenleme çabalarını anlatıyor.

Nicola Lemay’ın sinemaya uyarladığı haftanın bir diğer animasyonu ‘Afacan Felix’ ise kayıp babasını bulmak için macera dolu bir yolculuğa çıkan bir çocuğun hikayesini konu ediyor.

Fantastik aile komedisi türünde, Kubilay Güleçoğlu ile Burak Kahraman’ın yönettiği ‘Masal Zamanı: Melez Prenses’in başrollerini ise Lavinya Ünlüer, Kaan Yılmaz, Ebrar Demirbilek ve Özkan Sağın paylaştı. Film, yaş gününde annesinin bir masal kahramanı olduğunu öğrenen Melisa’nın hikayesini anlatıyor.

karar- saliha sultan