Abone Ol

FLAŞ!!! Uçağın karakutusu bulundu!!! Türkiye 56 evladına ağlıyor!!! VİDEO

İstanbul'dan Isparta'ya gitmek üzere havalanan Atlasjet'e ait uçak inişe geçtiği sırada düştü. Kazada uçak mürettebatıyla birlikte toplam 56 kişi yaşamını yitirdi.

FLAŞ!!! Uçağın karakutusu bulundu!!! Türkiye 56 evladına ağlıyor!!!...

Sivil Havacılık Isparta'da düşen uçağın karakutusunun bulunduğunu bildirdi

İstanbul-Isparta seferini yaparken inişsırasında düşen Atlasjet'e ait uçağın kara kutularına ulaşıldı.

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, kazanın nedenlerini araştırmak üzere oluşturulan kaza
kırım heyetinin, enkaz bölgesinde yaptığı arama çalışmaları neticesinde kara kutu olarak adlandırılan CVR VE FDR cihazlarına ulaşıldı.

Heyetin kaza bölgesindeki araştırma ve incelemelerinin devam ettiği ifade edildi.


İstanbul'dan Isparta'ya gitmek üzere havalanan Atlasjet'e ait uçak Keçiborlu ilçesinin 6-7 kilometre güney batısında, havalimanından yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta, Çukurören ile Yenitepe köyleri arasında bulunan 1830 metre rakımlı Türbetepe mevkiine düştü.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Atlasjet Havacılık AŞ adına kiralık (wet-lease) olarak sefer yapan Dünyaya Bakış Hava Taşımacılığı AŞ'ne (World Focus Airlines) ait 165 koltuk kapasiteli MD 83 tip ve TC-AKM tescil işaretli KKK 4203 sefer sayılı İstanbul - Isparta seferini yapmakta olan uçağın saat 00.51'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkmasına müteakip, saat 01.45'te Isparta Süleyman Demirel Havalimanı 05 pist başını karşılamak üzere ve son yaklaşmada uçakla haberleşme irtibatının kesildiği kaydedildi. Açıklamada, uçakta 2 Pilot, 4 kabin memuru, 1 teknisyen ve 50 yolcu bulunduğu kaydedildi.

FLAŞ!!! Uçağın karakutusu bulundu!!! Türkiye 56 evladına ağlıyor!!! VİDEO - Resim: 1

FLAŞ!!! Uçağın karakutusu bulundu!!! Türkiye 56 evladına ağlıyor!!! VİDEO - Resim: 2

FLAŞ!!! Uçağın karakutusu bulundu!!! Türkiye 56 evladına ağlıyor!!! VİDEO - Resim: 3

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Yapılan arama çalışmaları sonucunda uçağın Keçiborlu'nun 6-7 kilometre güney batısında, havalimanından yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta, Çukurören ile Yenitepe köyleri arasında bulunan 1830 metre rakımlı Türbetepe mevkiine düştüğü tespit edilmiştir. Bölge arama kurtarma ekipleri, Isparta Valiliğince olay mahalline hareket etmiştir. Şu anda bölgede enkazın olduğu noktada bir polis helikopteri bulunmaktadır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Kaza Kırım Ekibi kaza mahalline hareket etmiştir.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde, ayrıca İstanbul ve Isparta'da oluşturulan kriz merkezleri tarafından gelişmeler takip edilmektedir.''

AA MUHABİRİ OLAY YERİNDEN ANLATIYOR

AA Isparta muhabiri Hatice Özdemir, jandarma ekipleriyle birlikte uçağın enkazına ilk ulaşanlar arasında yer aldı. AA muhabiri Özdemir, uçağın büyük ölçüde hasarlı olduğunu belirterek, gözlemlerini şöyle aktardı:

''Uçağın enkazına ulaştık. Enkaz Türbetepe'deki orman gözetleme kulesine yakın bir yerde. Cesetler ortalıklarda görünüyor. Eşyalar ve uçağın parçaları dağılmış vaziyette. Uçağın ön ve arka tarafı parçalanmış. Kanat uçları kırık, cesetler ve uçak parçaları geniş bir alana yayılmış. Cesetlerin kimileri koltuklarla birlikte duruyor. Jandarma ekipleri enkazı güvenlik çemberine almaya başladı. Çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar da enkaz bölgesine geldi. Jandarma, sivil vatandaşları enkaza yaklaştırmıyor. İlk gözlemlerime göre kazadan kurtulan yok. Cesetler torbalara konulmaya başlandı.''

"MAALESEF HAYATTA KALAN YOK''

Atlasjet Havayolları Üst Yöneticisi Tuncay Doğaner, İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen uçakta kurtulan olmadığını bildirdi.

Doğaner, Atlasjet'in Florya'daki genel müdürlük binasında kazaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Tuncay Doğaner, olayla ilgili açıklama yaptığı sırada yanına gelen bir görevli kendisine bilgi verdi. Doğaner, daha sonra ''Şu anda helikopter, enkazın yanında. Maalesef hayatta kalan olmadığı bilgisini aldık'' dedi.

UÇAKTA BULUNAN YOLCULARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Atlasjet Havayolları'nın İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen uçakta bulunan yolcuların isimleri belirlendi.

Uçaktaki yolcuların isimleri şöyle:

''Özlem Karataş, Nuri Tığlı, Bahri Öndürücü, M.Rafi Taşkent, Muhsin Öndürücü, Şakir Özsoy, Kasım Mehmet Saygılı, Perihan Kutlu, Sinem Kutlu, Aysun Fatime Balcı, Mustafa Zengi, Davut Demirkurt, Hayri Tokgöz, Tevfik Büyükçaylı, Mehmet Yiğitbaşı, Zeliha Yiğitbaşı, Özgen Berkol Doğan, Engin Abat, Engin Arık, Sibel Uysal, Mehmet Yılmaz, Necati Kartal, Saniye Kartal, Hakan Ulutaş, İskender Hikmet, Senel Fatma Boydağ, Fahrettin Oğurlu, Özcan Oğurlu, Hakan Yakup Tullu, Alp Tezcan, Oğuz Cafer Çiftçi, Yusuf Çiftçi, Nazire Kurnaz, Gözen Polat, Mustafa Fidan, Doğan Göktaş, Hazal Kaynak, İsa Çobankaya, Saniye Çobankaya, Yaşar Çobankaya, Burhan Tepebaşı, Ruşen Mustafa Hamza Hemreli, Fuat Güler, Mustafa Çalışkan, Kenan Büyük, Süleyman Hilal, Ayşe Cantürk, Melike Ceylan, Sadettin Baysal.''

''UÇAK ORMAN GÖZETLEME KULESİNİN HEMEN ALTINDAKİ TEPEYE ÇARPMIŞ''

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi kaymakamı Alper Faruk Güngör, Atlasjet uçağının Keçiborlu'nun Çukurtepe ve Yenitepe köyleri arasında Türbetepe mevkisinde orman gözetleme kulesinin hemen altındaki tepeye çarparak düştüğünü bildirdi.

Uçağın enkazına ulaşan Kaymakam Güngör, uçağın enkazının geniş bir bölgeye yayıldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Enkaz geniş bir bölgeye yayılmış durumda. Çalışmalar başladı. Kazadan kurtulan görünmüyor. Milletimizin başı sağolsun. Uçağın gövdesi ile kuyruk bölgesi birbirine yakın iki ayrı bölgede. Uçak, gözetleme kulesinin hemen altındaki tepeye çarpmış. Zannedersem uçağın üst kısmı tepeye çarpmış.''

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ METEOROLOJİK BİLGİLERİ AÇIKLADI

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, AtlasJet Havayolları'na ait uçağın düştüğü, Isparta'daki meteorolojik verileri açıkladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, olay yerindeki meteorolojik veriler şöyle : Görüş 10 Km. Sıcaklık 0 derece. İşba (Nem) -3 ve Rüzgar Sakin.

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM, KAZA YERİNDE İNCELEME YAPTI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kaza araştırma ekibiyle birlikte Isparta'ya gelerek, kaza bölgesinde helikopterle havadan incelemelerde bulundu.

Bakan Yıldırım, Süleyman Demirel Havalimanı'na inişinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kazayla ilgili bilgi alındığı andan itibaren Isparta Valiliği, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarının gerekli çalışmaları yaptığını söyledi. Yıldırım, uçağın normal rotasının dışında bir yere düştüğünün hatırlatılması üzerine, ''Bu konularla ilgili kaza araştırma ekibi benimle birlikte geldi. Diğer arkadaşlar da katılacak, her neyse ortaya çıkacak. (Oraya düştü, buraya düştü, öyle oldu, böyle oldu) diye söylenecek lafların şu anda bir kıymeti yok. Her şey ortaya çıkacaktır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz'' dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Isparta Valisi Şemsettin Uzun ve kaza araştırma ekibi üyeleriyle birlikte Süleyman Demirel Havalimanı'nda bekleyen polis helikopterine binerek kaza bölgesinde havadan incelemelerde bulundu.

PİLOTLA-KULE ARASINDAKİ KONUŞMALAR

Isparta'da düşen Atlasjet Havayollarına ait yolcu uçağında pilot ile kule arasındaki telsiz konuşmasında, uçağın iniş yaklaşıldığı sırada bir sorunun yaşanmadığı ifade edildi. Uçak ve kule arasındaki son telsiz konuşmaları şöyle : Saat : 01.18 Kaptan Pilot: Isparta Kule, iyi geceler. Isparta Kule: İyi deceler, devam edin. Kaptan Pilot: Atlasjet KK 4203, Isparta VOR üzeri. Isparta Kule: Anlaşıldı. In-bound oluş ikaz. Pilot, uçağı VOR olarak adlandırılan, hava limanındaki sinyal vericinin üzerine geldiğini bildiriyor. Bir sonraki noktası olan pisti karşılama pozisyonu olarak adlandırılan 'in-bound' noktasını rapor etmek üzere hareket ediyor. Saat : 01.36 Kaptan Pilot : Isparta kule, in-bound olduk Isparta Kule: Anlaşıldı Atlasjet. Yaklaşmaya devam edin. Temsiz konuşması bu noktada sona eriyor ve uçakla ilgili irtibat biran da kesiliyor.

YOLCU YAKINLARI ENKAZ ALANINDA

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında yakınları bulunan vatandaşlar, enkaz bölgesindeki güvenlik şeridini aşarak, yakınlarının cesedini görmek için çabalıyor.

Uçağın enkazının bulunduğu bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, jandarma ve sağlık ekipleri bölgede yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bir yandan cesetler torbalara konularak, ambulanslarla hastane morglarına gönderilirken, diğer yandan da enkazın bulunduğu bölgeye ulaşan çok sayıda vatandaş, uçakta bulunan yakınlarının cesedini görebilmek için güvenlik şeridini aşmaya çabalıyor. Jandarma yolcu yakınlarını teselli etmeye çabalarken, sık sık güvenlik şeridinin aşılmaması yolunda uyarılarda bulunuyor.

Vatandaşların bir çoğu gözyaşları arasında çalışmaları izlerken, sağlık görevlileri fenalaşan yolcu yakınlarına müdahale ediyor.

Bu arada, enkaz bölgesine Isparta'dan savcıların geleceği ve inceleme yapacağı bildirildi.

UÇAK KAZASI İLE İLGİLİ DİÄžER HABERLER