Abone Ol

Flaş! Fransa'da sokağa çıkmak yasak Almanya'da da yeni kısıtlamalar

Medyafaresi.com/Dış Haberler Fransa'da cuma gününden itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Flaş! Fransa'da sokağa çıkmak yasak Almanya'da da yeni kısıtlamalar

Nilüfer Şensöz-Dış Haberler Fransa'da koronavirüs vakalarının önlenemez hale gelmesiyle ülke genelinde cuma gününden itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Çarşamba günü ülkeye hitaben yaptığı konuşmada, COVID-19 salgınını kontrol altına almaya çalışmak için bu haftadan itibaren ülke çapında kilitlenmeye geri döneceğini söyledi.

PARİSLİLER BAŞKENTTEN KAÇIYOR

Fransa'da kilitleme (lockdown) olacak diye kimi Parisliler, Macron'un açıklamaları öncesi şehri terketmeye çalışıyor.  Şehrin çıkışında araba kuyrukları oluştu.

OKULLAR AÇIK KALACAK

Fransa en az 1 Aralık Cuma gününe kadar kilit altında. Ancak okullar açık kalacak.

Cuma günü yürürlüğe girecek yeni tedbirler, insanlar evlerinden çıkamayacak. Sadece temel ihtiyaçlarını satın almak, tıbbi yardım istemek veya günlük bir saatlik egzersiz yapma hakları dışında evlerinde kalmaları gerekecek.

Evden işlerini yapmaları imkansız kişilerin işe gitmelerine yine de izin verilecek.

MACRON: SULAR ALTINDAYIZ 2.DALGA DAHA ÖLÜMCÜL OLACAK

Macron, TV'de yaptığı konuşmada, "Virüs, en kötümser tahminlerin bile beklemediği bir hızda dolaşıyor.Tüm komşularımız gibi, virüsün yayılımının aniden hızlanmasıyla sular altındayız. Hepimiz aynı konumdayız. Birincisinden daha zor ve daha ölümcül olacağını bildiğimiz ikinci bir dalga tarafından istila edildik" dedi.

Bu ayın başlarında Macron, Paris'te ve diğer büyük şehirlerde geceleri sokağa çıkma yasağı ilan etti, ancak bu hafta yetkililer, önlemin enfeksiyon oranlarını düşürmek için yetersiz olduğunu ve daha sert bir yanıt gerektirdiğini kabul etti.

Son 24 saatte ülkede 767 kişi koronavirüsten ölürken bir günde 69.854 yeni koronavirüs vakasına ulaşıldı.

400 BİNDEN FAZLA ÖLÜM OLABİLİR

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, koronavirüse karşı hiçbir şey yapmazsak birkaç ay içinde "en az 400.000 daha fazla ölüm" senaryosunu gündeme getirdi.

ALMANYA'DA DA KISITLAMALAR

Bu arada Almanya'da yeni tedbirler açıklandı. Almanya'da alınan yeni tedbirlere göre, tiyatro, opera ve konser salonları kapalı kalacak.

Spor salonları, sinema, eğlence alanları, yüzme havuzları hizmet vermeyecek.  Restoran, bar ve birahaneler kapalı kalacak ancak restoranlardan dışarıya paket servisi yapılabilecek. Yeni tedbirler, 2 Kasım'da başlayacak.

(Nilüfer Şensöz/Dış Haberler/Medyafaresi)