Abone Ol

FETÖ’cü generalin tabletinden cinsel içerikli filmler çıktı

15 Temmuz darbe girişiminde Elazığ’a sözde sıkıyönetim komutanı olarak atanan Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü’nün tablet bilgisayarından cinsel içerikli filmler çıktı.

FETÖ’cü generalin tabletinde uygunsuz görüntüler!

Yurtta Sulh Konseyi tarafından sözde Elazığ sıkı yönetim komutanı olarak atanan Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü ilk ifadesinde, "İzinli olarak Ankara’daydım. 14 Temmuz günü askeri lojmanlarda Genelkurmay Başkanlığı Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile buluştum. Partigöç, bana 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Elazığ sıkı yönetim komutanı olarak görevlendirildiğim darbe bildirisini ve çalışacağım personel listesini verdi. FETÖ ile bir bağlantım yok. Gülen cemaati ile bağlarımı 2015 yılında koparmıştım" demişti. Yargılandığı davanın ilk celsesinde ise Genelkurmayda açıklanan Mehmet Partigöç’ün listesinde adını görünce sinirlendiğini, onun için kendisinin ifadesinde Partigöç’ün ismini verdiğini söyleyerek ilk ifadesini yalanlamıştı.

TABLET BİLGİSAYARINDAN ÇIKANLAR ŞAŞIRTTI
Elazığ’da 61 askerin yargılandığı davanın bugün 2’inci celsesi başladı. Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Elazığ Ticaret Odasında hazırlanan konferans salonundaki ek duruşma salonunda görülen davaya tutuklu tüm sanıklar, taraf avukatları, Başbakanlık avukatı, Milli Savunma Bakanlığı avukatı, müştekiler ve sanık yakınları katıldı.
Mahkeme heyeti, Siber Suçlarla Mücadele Şubesinden gelen rapor doğrultusunda Elazığ’a sözde sıkıyönetim komutanı olarak atanan meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü’nün, Orduevi 302 nolu salonda bulunan klimanın üzerine bıraktığı tablette cinsel içerikli filmler çıktığını doğruladı. Bunun üzerine savunması alınan Ünlü, "Rapor geçen celsedeki savunmamı doğrulamaktadır ve bir diyeceğim yoktur" diye cevap verdi.

BYLOCK’U SAVUNDU
Duruşmaya devam eden mahkeme heyeti, sanıklardan meslekten ihraç edilen Binbaşı Ali İhsan Ü.’nün telefonundan FETÖ’nün gizli haberleşme ağı ’ByLock’ çıktığını belirterek savunmasını istedi.
Zanlı Ali İhsan Ü. ifadesinde "Haberleşme programını yüklemek ve kullanmak suç değil. Suç olsaydı ihlal edilir, erişimi mümkün olmaz ve telefonlara yüklenmezdi. Haberleşme özgürlüğü takip edilmiştir. Anayasal suç işlenmiştir. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Böyle bir program kullanmadım" dedi.
Hakkında beyanda bulunan tanık ile ilgili de konuşan Ali İhsan Ü., şahsın 1990’lı yıllarda gördüğü rüyaları emniyete gerçek olarak söylediğini iddia etti.
Duruşmaya, bazı avukatların savunma yapmasının ardından öğle arası verildi.

SIKIYÖNETİM GÖREVİNİ ALDIĞINI İTİRAF ETMİŞTİ
FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde Elazığ’a sözde sıkıyönetim komutanı olarak, o tarihte Tunceli Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü atanmıştı. Darbe girişiminin baş aktörlerinden olan ve tutuklu bulunan TSK’nın Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ten yüz yüze sıkıyönetim görevini aldığını itiraf eden Ünlü’nün gözaltına alınmasının ardından üzerinden çıkan notta görev yapacak kişilerin yer aldığı liste ordu evinde bulunmuştu. Bunun üzerine Ünlü ile birlikte 2’si albay 3’ü binbaşı toplam 61 askeri personel tutuklanmıştı.
(Kamil Cankılıç-Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu / İHA)