Abone Ol

Fenerbahçe YK Üyesi Sipahioğlu: Penaltımızı Yangından Mal Kaçırır Gibi...

TRT Spor'a konuşan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe YK Üyesi Sipahioğlu: Penaltımızı Yangından Mal Kaçırır Gibi...

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, TRT Spor'da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçındaki penaltı pozisyonuna ilişkin Sipahioğlu, ''Penaltının yangından mal kaçırır gibi iptal edilmesi belki dünya rekoru oldu ama bizim konuşma sebebimiz dünden, bugünden farklı. Biz büyük resmi görmek istiyoruz.'' dedi.

''Ne Tesadüf Ki...''

Cevap hakkı doğmadıkça konuşmamayı tercih ettiklerini belirten Sipahioğlu, '' 90'lı yılların sonundan başlayarak bu ülke, 10 yıl TFF başkanlığı yapan ve içindeki büyük aşkı ortaya çıkarıp, hayalinin Galatasaray başkanlığı olduğunu belirten, dolayısıyla TFF başkanlığı yaptığı dönemde de takımına büyük hizmet etmiş isimleri gördü. Aynı dönemlerde ne tesadüf ki ülkemizin başbakanının takımının neredeyse her maçına gittiğini gördük, yaşadık.'' diye konuştu.

3 Temmuz sürecine ve Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanmasına değinen Sipahioğlu, ''3 Temmuz'da kahpe FETÖ'nün, 15 Temmuz saldırısının ardından belki de gerçekleştirdiği en büyük kumpası yaşadı bu kulüp. Bu kumpas neticesinde hangi takımın zirveden dibe geldiği, hangi takımında dipten zirveye geldiği ortada.

2014 yılında hangi takımın şampiyonluk yolundayken otobüsünün toplu katliam girişiminde kurşunlandığı ortada. Biz kurşunlandıktan ertesi hafta otobüs koltuklarında kimlerin ne pozlar verdiği ortada'' ifadelerini kullandı.

''Her Türlü Algıyı Yaptılar''

'Rıdvan Dilmen sezonu' söylemlerine de sözlerinde yer veren Sipahioğlu, ''Gerek son 25 yılda, gerek son 10 yılda, hangi camianın kendine en çok fayda sağladığı, bizim de diplere çekildiğimiz gün gibi ortadadır. Son 2 sezondaysa, Fenerbahçe'nin doğratılmasıyla sağladılar. Her türlü algıyı yaptılar.

Zorlu algısıyla bizim doğratılmamızı sağladılar. Sonra da Rıdvan Dilmen Sezonu algısını yarattılar. MHK Başkanı sayın Serdar Tatlı'yı bizim göreve getirdiğimizi ima ettiler ama 'MHK başkanını göreve getirmek için çok uğraştım' açıklaması ortaya çıktı. Galatasaray Başkanının bu demecini herkes gördü'' dedi.

''Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır''

Fenerbahçe camiasının yaşadıklarını başka bir camianın yaşaması halinde belki de o kulübün yok olacağının altını çizen Sipahioğlu, ''25 yıldır Türkiye'de oynanan bu tiyatronun tek bir adı var. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Fenerbahçe, 2011'den beri son 10 senede sadece bir kez şampiyon oldu. Utanmadan hala adalet çığırtkanlığı yapıyorlar.'' diye konuştu.

''Beşiktaş'ta O Açıklamayı Hatalı Buluyordur''

Süper Lig'in ilk devresinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçına da değinen Sipahioğlu, ''Beşiktaş'ın çok güzel bir açıklaması var. Baba Hakkı, Şeref Bey gibi isimler, Türk futbolunun değerli isimleri, Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan isimler. İmza atılacak bir açıklama ama keşke Beşiktaş, Kadıköy'deki maçın orta hakemi hakkındaki algıları yıkmasaydı. O zaman daha samimi bulurduk ama eminim ki onlar da o açıklamayı hatalı buluyorlardır.'' ifadelerini kullandı.

Hakemlere ilişkin ise ''Gördüğünüzü her takıma karşı çalın. Kimseden korkmayın, etkilenmeyin. Hata yapacaksanız da kendi iradenizle yapın. Geçen sene 4 dakika 17 saniye bizim golümüz incelendi. Geçen gece, hadi gri diyelim, gri pozisyonu tek açıdan 9 saniye incelediler.'' dedi.

Galatasaraylı Mostafa Mohamed'e bir maç ceza verilmesine yönelik Sipahioğlu, ''En az 2 maç olması lazım, 1 maç ceza veriyorsanız Türk futbolu farklı denklemlerle yönetiliyor demektir.'' diye konuştu.