Abone Ol

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray Kadıköy'de müthiş derbi

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı için büyük öneme sahip olan dev derbide Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray ile kozlarını paylaştı. Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan dev derbi golsüz eşitlikle tamamlandı.

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray Kadıköy'de müthiş derbi

Süper Lig'in 29. haftasındaki derbide Fenerbahçe ile Galatasaray gol kaçırma rekoru kırdığı maç golsüz eşitlikle sona erdi.

Kalecilerin devleştiği derbide Galatasaray, Kadıköy'deki 19 yıllık kazanamama serisini sonlandıramasa da deplasmandan lider dönmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftanın maçında Fenerbahçe ile Galatasaray derbide karşı karşıya geldi. Kazanıp farkı 3'e indirmek isteyen Fenerbahçe ile, Kadıköy'deki 19 yıllık galibiyet hasretine son vermek isteyen lider Galatasaray'ın düellosu başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi.

Kaleciler Muslera ve Volkan Demirel'in kurtarışlarıyla devleştiği maçta Galatasaray'ın 88. dakikada 1 topu direkten döndü.

VOLKAN DEMİREL RODRİGUES'E GEÇİT VERMEDİ : 48. dakikada Galatasaray mutlak bir golü kaçırdı. Sol kanattan ceza sahasına giren Rodrigues'in vuruşunu kaleci Volkan çıkarttı. Dönen topu Gomis tamamlamak istedi ama top savunmadan sekti.

FERNANDAO'NUN GOLÜ İPTAL : Fenerbahçe'de 72. dakikada Dirar'ın yerine oyuna giren Fernandao, 78. dakikada ağları havalandırdı ama gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

FATİH TERİM'DEN GALİBİYET HAMLESİ : Fatih Terim 83. dakikada kazanmak için bir hamle yaptı. Feghouli oyundan çıkarken Sinan Gümüş'ü sahaya sürdü.

MUSLERA KARŞI KARŞIYA KURTARDI : Fernandao yakın mesafeden vurdu. 86. dakikada Muslera gole izin vermedi.

MAICON DİREKLERİ SALLADI : Maicon'un 89. dakikada kullandığı serbest vuruşta, direğe çarpan top dışarıya çıktı.

19 YILLIK HASRETİ BİTİRME FIRSATINI TOLGA KULLANAMADI!: 90+4'te Galatasaray çok net bir gol kaçırdı. Tolga Ciğerci golü kaçırdı. Tolga'nın penaltı noktası üzerinden şutta kaleci Volkan Demirel çok kritik bir kurtarış yaptı.

FENERBAHÇE 0 - 0 GALATASARAY MAÇIN ÖZETİ
Maç Sonu: Ve nefes kesen derbi sona erdi! 90 dakikada gol sesi çıkmadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi.

90+3. dakika: Maicon, hızlı atağı kesmek için faul yaptı ve sarı kart gördü. Faulden sonra topa vuran Serdar Aziz de sarı kart gördü.

90+2. dakika: Galatasaray %100 kaçırdı! Tolga Ciğerci karşı karşıya düzgün vuramadı.

90+1. dakika: Donk, orta sahada faul yaptı ve top, Fenerbahçe'ye geçti.

90. dakika: Valbuena, sol kanattan çok şık bir çalım yaptı ve ortayı açtı. Savunma topu uzaklaştırdı. Karşılaşmaya en az 5 dakika uzatma ilave edildi.

89. dakika: Direk! Maicon'un kullandığı frikik direkten dışarı çıktı...

88. dakika: Martin Skrtel, Gomis'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

87. dakika: Fenerbahçe bir korner daha kazandı! Valbuena'nın ortasını Galatasaray savunması karşıladı.

86. dakika: Sinan Gümüş'ün pasıyla Gomis ceza sahası içinde topla buluştu. Kalabalık savunma arasında Gomis'in şutu savunmadan döndü.

85. dakika: Galatasaray, Belhanda ile mutlak bir fırsatı değerlendiremedi! Linnes'in ortası savunmadan sekerken ceza sahasının hemen dışında Belhanda topla buluştu. Belhanda, topa sert vuramayınca Volkan kurtardı.

84. dakika: Fenerbahçe, bir kez daha atağa çıkmaya hazırlanıyor. Ev sahibi takım, rakip sahada pres yapıyor.

83. dakika: Fatih Terim'den son değişiklik. Sinan Gümüş, Sofiane Feghouli yerine oyuna dahil oluyor.

82. dakika: Karşılaşma şu an tek kale oynanıyor! Fenerbahçe ataklarını çoğalttı. Galatasaray, tüm hatlarıyla geriye çekildi.

81. dakika: Fenerbahçe, %100 bir fırsattan yararlanamadı. Muslera ileri çıktı, Giuliano karşı karşıya Muslera'nın üstüne vurdu.

80. dakika: Alper Potuk, Fernandao'ya çok iyi bir pas attı. Tehlikeyi önceden sezen Muslera çıkıp topu taca yolladı. Ofsayt! Fenerbahçe, Fernandao ile topu ağlara gönderdi ancak gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli olmadı.

78. dakika: Fenerbahçe'de Roberto Soldado oyundan çıkarken büyük alkışlarla Valbuena onun yerine giren isim oldu.

76. dakika: Fenerbahçe taraftarları, oyuna girmeye hazırlanan Valbuena'yı alkışlıyor.

74. dakika: Galatasaray'da Selçuk İnan oyundan çıkarken yerine giren isim Tolga Ciğerci.

73. dakika: Aykut Kocaman, son 20 dakikada çift forvete döndü. Soldado ve Fernandao ileri uçta birlikte görev alacak.

72. dakika: Fenerbahçe'de Nabil Dirar oyundan çıkıyor. Yerine giren oyuncu Fernandao...

71. dakika: Fenerbahçe bu kez sağ kanattan korner kazandı! Defanstan seken topa Dirar, ceza sahası dışından sert vurdu, top üstten az bir farkla auta gitti.

70. dakika: Fenerbahçe, sol kanattan Hasan Ali ile hızlı geldi. Verkaç ile topla buluşan Alper, topu içeriye çevirdi ama Maicon araya girdi. Fenerbahçe korner atışı kazandı.

69. dakika: Fenerbahçe'de Nabil Dirar, Serdar Aziz'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

68. dakika: Bu dakikalarda tempo yine arttı. Top iki kale arasında gidip geliyor.

67. dakika: Şimdi de Fenerbahçe korner atışı kazandı. Nagatomo topu uzaklaştıramayınca kornere atmak zorunda kaldı. Kullanılan kornerin ardından ceza sahası içinde kısa süreli karambol yaşandı! Muslera uzanarak topa sahip oldu.

66. dakika: Galatasaray'da Selçuk İnan'ın kullandığı korner atışında Bülent Yıldırım'ın görüşü Gomis'in faul yaptığı oldu.

65. dakika: Bu kez Fenerbahçe çok ciddi geldi! Dirar'ın açtığı ortaya Alper Potuk kafayı vurdu ancak kafa vuruşu Muslera'nın üstüne gitti.

64. dakika: Ceza sahası dışında topla buluşan Gomis, sağ kanatta Feghouli ile topu buluşturmak istedi ancak Feghouli, ofsayt pozisyonundaydı...

63. dakika: Şener topu rövaşata ile uzaklaştırmak isterken ayağından açılan top, kornere çıktı ve Galatasaray bir korner atışı daha kazandı.

62. dakika: Belhanda'nın kullandığı korner atışı kısa kaldı. Şener topu taca yolladı.

61. dakika: Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışından sonra Galatasaray, hızlı bir şekilde atağa çıktı. Rodrigues, pasını vermekte gecikti ve top kornere çıktı. Şimdi Galatasaray korner atışı kullanıyor.

60. dakika: Fenerbahçe'de Mehmet Ekici oyundan çıkarken yerine Alper Potuk girdi.

59. dakika: Galatasaray çok ciddi bir pozisyon yakaladı! Yuto Nagatomo, sol ayağıyla ceza sahasının dışından sert vurdu, Volkan güçlükle çıkardı!

58. dakika: Sakatlanan Fernando yerine Ryan Donk oyuna dahil oldu.

57. dakika: Fernando, bir kez daha kendisini yere atıyor. Oyuna devam edemiyor. Ryan Donk, hemen kulübeden kalktı ve oyuna girmeye hazırlanıyor.

56. dakika: Fenerbahçe'de Bülent Yıldırım'a şiddetli bir penaltı itirazı var! Soldado, ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Bülent Yıldırım, itirazları dinlemeden oyunu devam ettirdi.

55. dakika: Galatasaray'da bu kez Selçuk İnan yerde kaldı. Oyun bir kez daha durdu.

54. dakika: Brezilyalı futbolcunun tedavisi saha kenarında yapılıyor. Fatih Terim, futbolcusuyla konuştu ve sakatlığı hakkında bilgi aldı.

53. dakika: Fernando'nun oyuna devam etmesi zor gözüküyor. Galatasaray adına sahanın en iyi ismiydi...

52. dakika: Josef, Fernando'ya faul yaptı. Sakatlıktan yeni kurtulan Fernando, yerden kalkamıyor.

51. dakika: Dirar, önde baskı yapmak isterken Selçuk İnan'a faul yaptı. Galatasaray, kendi yarı sahasında paslaşıyor.

50. dakika: İkinci yarı çok hızlı başladı! Tempo çok yüksek seviyede...

49. dakika: Galatasaray'ın kaçan golünün ardından teknik direktör Fatih Terim, bir hayli üzüldü.

48. dakika: Mutlak bir pozisyon kaçtı! Galatasaray'da Garry Rodrigues, sol çaprazdan sert vurdu Volkan çıkardı. Dönen topta Gomis, müsait pozisyonda vurdu, Neustadter çıkarttı.

47. dakika: İkinci yarı gergin başladı. Karşılıklı sert hareketler geliyor.

46. dakika: Derbide ikinci yarı başladı. İkinci yarıya Galatasaray başladı. İkinci yarının 20. saniyesinde Fernando, Giuliano'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

Devre Arası: Kadıköy'de ilk yarı golsüz sona erdi. İlk yarı sonucu: Fenerbahçe 0-0 Galatasaray

45. dakika: Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

44. dakika: Fenerbahçe'de penaltı beklentisi! Soldado yerde kaldı ve Bülent Yıldırım'dan penaltı bekledi. Yıldırım, devam et dedi.

41. dakika: Galatasaray ceza sahasının içinde topla buluşan Roberto Soldado pasını müsait durumdaki Mehmet Ekici'ye veriyor. Mehmet'in yerden sert vuruşunda Muslera gole izin vermiyor.

40. dakika: Galatasaray yarı alanının sağ tarafında topla buluşan Giuliano'nun uzaktan kaleye doğru gönderdiği şut kalenin üzerinden auta gidiyor.

38. dakika: Feghouli'nin Giuliano'ya yaptığı faulün ardından topun arkasında Giuliano ve Mehmet Ekici var.

34. dakika: Mehmet Ekici'den kaptığı topa hareketlenen Sofiane Feghouli pasını Bafetimbi Gomis'e aktarıyor. Ceza alanında topla buluşan Gomis'in yerden yaptığı vuruş kalenin yanından auta gidiyor.

33. dakika: Galatasaray'da Martin Linnes sakatlık geçiriyor. Hakem Bülent Yıldırım oyunu durdurdu ve Linnes'in yanına gidiyor.

25. dakika: Fenerbahçe yarı alanının ortalarında topa hareketlenen Bafetimbi Gomis ofsayta yakalanıyor.

23. dakika: Nabil Dirar'ın pasıyla Galatasaray ceza alanının içinde topla buluşan Roberto Soldado'nun müsait durumda bekletmeden yerden yaptığı vuruşu kaleye ulaşmadan Serdar Aziz araya girerek kornere gönderiyor.

20. dakika: Orta alanda başlayan Galatasaray atağında topla buluşan Garry Rodrigues sol taraftan rakip ceza sahasına hızla kat ediyor. Ceza alanına girmeden yaptığı sert vuruşu Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel tek hamlede kontrol ediyor.

17. dakika: Mehmet Ekici'nin Younes Belhanda'ya yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Belhanda'nın ceza alanı ön tarafına doğru yaptığı ortayı Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

15. dakika: Mehmet Ekici, bu kez Belhanda'ya faul yaptı. Galatasaray, sağ kanattan serbest vuruş kazandı.

14. dakika: Bu kez Galatasaray çok tehlikeli geldi! Sağ çaprazda topla buluşan Gomis çok sert vurdu! Top, direği yalayarak yandan dışarı çıktı.

13. dakika: Mehmet Ekici, Feghouli'ye sert bir faul yaptı. Galatasaraylı futbolcular sarı kart beklerken Bülent Yıldırım, Ekici'yi uyardı.

12. dakika: Fenerbahçe çok tehlikeli geldi! Mehmet Ekici, ara pasıyla Soldado'yu kaçırdı. Fernando çok kritik bir müdahale ile araya girdi ve mutlak pozisyonu önledi.

11. dakika: Galatasaray, sağ kanattan ataklarını şekillendirmeye çalışıyor ancak Feghouli, topu kaybeden oyuncu. Cezayirli futbolcu, top kaybından sonra faul yaptı.

10. dakika: Fenerbahçe hızlı çıktı. Soldado'nun pasında araya Serdar Aziz girdi ve Fenerbahçe, maçın ikinci kornerini kazandı. Mehmet Ekici'nin sağ köşeden kullandığı korner atışı sol kanada doğru açıldı. Orada bulunan Şener'in ortasını ise Maicon kafayla karşıladı.

9. dakika: Mehmet Topal'ın pasıyla sağ köşede topla buluşan Mehmet Ekici, dar açıdan kaleyi denedi ancak top farklı bir şekilde dışarı çıktı.

8. dakika: Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta Serdar Aziz kafayla topu indirdi ancak indirdiği top taca çıktı. Fenerbahçe, taç atışıyla oyunu başlatıyor.

7. dakika: Martin Skrtel, Sofiane Feghouli'ye faul yapan oyuncu. Galatasaray, rakip yarı sahanın ortalarından bir serbest vuruş kullanacak.

6. dakika: Sofiane Feghouli, rakip ceza sahası içine girmeye çalışırken topu kaybetti. Kontra atakla çıkmak isteyen Fenerbahçe'de Hasan Ali'nin gönderdiği uzun topu Serdar Aziz kafayla önledi.

5. dakika: Karşılaşmanın ilk 5 dakikasında tempo yüksek. İki takım da kısa sürede karşı kaleye gitmeye çalışıyor.

4. dakika: Neustadter, Sofiane Feghouli'ye sert bir faul yaptı. Hakem Bülent Yıldırım, Neustadter'i uyardı.

3. dakika: Mehmet Ekici'nin kullandığı korner atışını defansına yardıma gelen Bafetimbi Gomis kafayla uzaklaştırdı.

2. dakika: Maçın ilk korner vuruşunu Fenerbahçe kazandı. Topun başında Mehmet Ekici var.

1. dakika: Derbiye Fenerbahçe başladı. Başlangıç düdüğüyle beraber Fenerbahçe taraftarları ilk dakikadan takımlarına desteğe başladı.

Maçtan Önce: Her iki takımın oyuncuları sahaya çıktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından karşılaşma başlayacak.

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Dirar, Mehmet Topal, Josef, Mehmet Ekici, Giuliano, Soldado
YEDEKLER: Kameni, Erten, Isla, Alper, Fernandao, Neto, Valbuena, Oğuz Kağan, Serhat Kot, Aatif
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Selçuk, Rodrigues, Feghouli, Belhanda, Gomis
YEDEKLER: Batuhan, Carrasso, Ahmet, Tolga, Yasin, Eren, Sinan, Donk, Hakan, Denayer
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim