Abone Ol

Fener Rum Patriğine Hediye Edilen Trabzonspor Forması Bahçeli'yi Çıldırttı

Fener Rum Patriği Bartholomeos’ya, , "Ekümenik" ifadesinin yer aldığı Trabzonspor formasının hediye edilmesine MHP lideri Bahçeli ve özel kalem müdürü tarafından tepki gösterildi.

Fener Rum Patriğine Hediye Edilen Trabzonspor Forması Bahçeli'yi Çıldırttı

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde bulunan Sümela Manastırı’nda, Hristiyan dünyasında “Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü” olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos’ta yapılacak olan ayin öncesinde Fener Rum Patriği Bartholomeos’ya hediye edilen Trabzonspor formasında yer alanlar tartışma yarattı.

Hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan iş insanı Efkan Başkan tarafından Bartholomeos’ya, Trabzonspor’un forması hediye edildi. Formada, Lozan’a aykırı olduğu belirtilen “Ekümenik” ifadesinin yer aldığı görüldü.

MHP LİDERİ BAHÇELİ’DEN TEPKİ

Bartholomeos’ya hediye edilen formada yer alan “Ekümenik” ifadesine ise MHP lideri Devlet Bahçeli tepki gösterdi.

Yazılı açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Son günlerde ardı arkasına sahnelenen provokasyonlar, milli birliğimizi ve dayanışma ruhumuzu hedef alan sabotajlar bizi yolumuzdan çeviremeyecektir. Bu provokasyonlardan birisi de Sümela Manastırı’nda 9’ncu kez ayin yapmak için Trabzon’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’a ekümenik yazılı Trabzonspor formasının hediye edilmesidir. Bu yürek yaralayıcı tertip skandal olmasının ötesinde tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadır” dedi.