Abone Ol

Fehmi Koru'dan okurlarına veda yazısı: Biraz dinlensem iyi olacak

Yazar Fehmi Koru kişisel blogunda yayınladığı yazısında, yazılarına ara verdiğini açıklayarak, Türkiye'nin getirildiği noktaya tepki gösterdi. İşte Koru'nun dikkat çeken o yazısı...

Fehmi Koru'dan okurlarına veda yazısı

Kendisine ait sitesinde uzun süredir yazılarını yayınlayan Fehmi Koru, paylaşımlarına ara verdiğini açıklayarak,"Şairin dediği gibi 'Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.' En iyisi gönlün sesini duymazlıktan gelmek.Galiba yazı faaliyetine hiç değilse bir süreliğine ara verip güncellikten biraz uzak kalmak en iyisi.Okurlarımın da beni anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Ayrıca Türkiye'nin geldiği noktadan memnun olmadığını yazan Koru,"Suriye ve Libya’da Türkiye’nin müdahil olduğu gelişmeler her geçen gün ülke ve insanı için çok daha tehlikeli hale getiriyor. Gazeteciler tutuklanmasın, yayınlara müdahale edilmesin, insanların haber alma hakları hiçbir gerekçeyle sınırlanmasın diye yırtınıp duruyorum; son günlerde olanlar, olanlara hükümet çevrelerinden ve iktidar partisinin itibar ettiği yazarlar ve yorumcular tarafından verilen destekler aklı zorlayan boyutlara erişti." değerlendirmesinde bulunarak okurlarına veda etti.

İşte Koru'nun o yazısı;

Dört yıldır durmadan yazıyorum; galiba biraz dinlensem iyi olacak

Geçmişte ben neyi savunuyor idiysem, şu yakınlarda neyin olmasını nelerin olmamasını istemişsem, Türkiye’de şu sıralarda hemen hepsinin tersi işler gündemi belirliyor.
Suriye ve Libya’da Türkiye’nin müdahil olduğu gelişmeler her geçen günü ülke ve insanı için çok daha tehlikeli hale getiriyor.
Gazeteciler tutuklanmasın, yayınlara müdahale edilmesin, insanların haber alma hakları hiçbir gerekçeyle sınırlanmasın diye yırtınıp duruyorum; son günlerde olanlar, olanlara hükümet çevrelerinden ve iktidar partisinin itibar ettiği yazarlar ve yorumcular tarafından verilen destekler aklı zorlayan boyutlara erişti.
Yeniden aynı şeyleri kim bilir kaçıncı kez tekrar etmenin kimseye bir yararı var mı? Varsa ben bilmiyorum.
Şairin dediği gibi “Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.”
En iyisi gönlün sesini duymazlıktan gelmek.
Galiba yazı faaliyetine hiç değilse bir süreliğine ara verip güncellikten biraz uzak kalmak en iyisi.
Okurlarımın da beni anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum.
Merak edilmesin, bu yorgunluk hali geçer geçmez yine sizinle olurum.