Abone Ol

Fehmi Koru'dan Flaş Erdoğan İddiası: Aday Olmak İstemeyebilir

Fehmi Koru, bugünkü köşesinde Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında kulisleri hareketlendirecek ifadeler kullandı.

Fehmi Koru'dan Flaş Erdoğan İddiası: Aday Olmak İstemeyebilir

Gazeteci yazar Fehmi Koru, kişisel internet sitesinde kaleme aldığı yazısında, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı hakkında çarpıcı ifadeler kullanan Koru, AK Parti'nin muhalefetin adayını merak etmesini de yorumladı.

“ERDOĞAN'N KENDİSİ DE ADAY OLMAK İSTEMEYEBİLİR”

İktidar cephesinin muhalefetin adayı ile zihin jimnastiği yapmasının kendisine yersiz geldiğini belirterek analizine başlayan Fehmi Koru, "Onların şimdiden üzerinde kafa yormaları gereken şu soru daha önemli: Yapılacak ilk seçimde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" dedi ve şöyle devam etti:

“BİR YORGUNLUK HALİ VAR”

MHP 'Bizim adayımız Tayyip Erdoğan' diyor, biliyorum. Peki AK Parti'nin adayı kim? Kimileri bu soruma çok ama pek çok şaşıracaktır, bunu da biliyorum. Yine de yazacaklarımı ciddiye alsalar iyi olur. Son zamanlarda Tayyip Erdoğan'ın ekranlara da yansıyan bir yorgunluk hali var. 20 yılın ağırlığı 'doğal aday' sayılan Erdoğan'ın üzerinde fena halde hissediliyor. Anayasal engeli aşmak için verilecek mücadele sırf bu sebeple bile zorlu geçebilir, başarısızlığa uğrayabilir.

“KENDİSİ DE İSTEMEYEBİLİR”

Aday olmayı günü geldiğinde Tayyip Erdoğan'ın kendisi de istemeyebilir. Özellikle de kamuoyu yoklamaları aday olduğunda seçilmesinin imkansız olduğunu gösteriyorsa… (Muhalefetin adayının kim olacağını iktidar cephesinin şimdiden merak etmesinin sebebi herhalde budur. Millet İttifakı yukarıda belirlediğim niteliklere en uygun ismi aday olarak belirleyebilirse, Cumhur İttifakı'nın onun karşısına kimi çıkaracağını da belirlemiş olacak. AK Parti yönetiminin merakı bu yüzden gibime geliyor.)