Abone Ol

Fed Dünya Piyasalarının Beklediği Kritik Faiz Kararını Açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

Fed Dünya Piyasalarının Beklediği Kritik Faiz Kararını Açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), federal fonlama faizinde değişiklik yapmadı.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre; Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Temmuz ayı toplantısının ardından beklentilere paralel olarak federal fonlama faizini değiştirmeyerek oy birliği ile yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı.

Fed'den yapılan açıklamada, "En az 120 milyar dolar olan varlık alım prpgramı sürdürülecek. Ekonomik aktivite ve istihdam güçlenmeye devam etti. Ekonomi, tahvil alımlarını azaltmak için koyulan hedeflerde ilerleme kaydetti. FOMC gelecek toplantılarda ilerlemeyi değerlendirmeye devam edecek. Ekonomiyi desteklemek için tüm araçlar kararlılıkla kullanılacak. Ekonomide Kovid-19 kaynaklı riskler devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Enflasyon geçici faktörler nedeniyle yükseldi. Pandemiden en fazla zarar gören sektörler henüz tam olarak toparlanmadı" denildi.

Fed, Haziran toplantısında da faizi sabit tutmuş ancak 2023'ün sonuna kadar iki artış beklediklerinin sinyalini vermişti. Fed aynı zamanda istihdam ve enflasyonda önemli ilerleme kaydedilene kadar aylık 120 milyar dolarlık varlık alımlarına devam etme sözü vermişti.