Abone Ol

Fatoş Mardini kimdir? Estetik harikası çıktı, ilk hali...

Fatoş Mardini kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Fatoş Mardini şarkıcı Berdan Mardini ile ne zaman evlendi soruları merak konusu oldu.

Fatoş Mardini kimdir? Estetik harikası çıktı, ilk hali...

Paris'te yaşarken şarkıcı Berdan Mardini ile tanışan ve aşık olan Fatoş Mardini 2012 yılında nikah masanına oturdu.

Fatoş Mardini evlendikten sonra yüzüne bazı operasyonlar yaptırdı. Dudaklarna, kaşlarına ve burnuna cerrahi müdehale yaptırark bambaşka biri oldu.

Fatoş Mardini kimdir Berdan Mardini'nin eşi. Paris'te yaşarken şarkıcı Berdan Mardini ile tanışıp aşık oldu. 2012 yılında çok sayıda ünlü ismin katılımıyla dillere destan bir düğün yaptılar.

Evlendikten sonra ise kocası Berdan Mardini'nin ' Eşim ayaklarımı yıkar, bana hizmet eder terliklerimi ayağıma getirir' sözleri ile sık sık gündeme geldi. Peki ama Fatoş Mardini gerçekte kim, aslen nereli ve kaç yaşında?

Fatoş Mardini kimdir? Estetik harikası çıktı, ilk hali... - Resim: 1

Evlendikten sonra bir dizi operasyon geçiren Fatoş Mardini dudaklarını doldurdu, kaşlarına yeni şekil verdi ve burnunu yaptırdı. Bambaşka bir görünüm kazanan Fatoş Mardini son haliyle 'estetik harikası' dedirtti.

BERDAN MARDİNİ KİMDİR?

Anne ve babası Mardin‘in Yaylabaşı köyünden olan Mardini, 5 Kasım 1978‘de Diyarbakır‘da doğdu. Yedi kardeş’in 6. sı olan olan Mardini’nin babası T.Z.D. Kurumunda çalışan bir devlet memuruydu. Babasının mesleği nedeniyle eğitimini değişik illerde sürdürmek zorunda kaldı.

Fatoş Mardini kimdir? Estetik harikası çıktı, ilk hali... - Resim: 2

EĞİTİM HAYATI

 İlkokul 5.sınıfta düzenlenen ilçeler arası şiir yarışmasında üçüncü oldu. Daha sonra ortaokul yıllarında okulun düzenlediği bir çok sosyal ve kültürel faaliyetlerde görev aldı. Ortaokulda üç, lisede iki sene tiyatro oynadı. Yine okulun düzenlemiş olduğu ses yarışmasında birinci oldu.

O a merak sarmaya başlamıştı. Enstrüman çalmayı çok istiyordu. Okulun açmış olduğu bağlama kursuna ablası ve ağabeği yazıldığı için kendisi yazılamadı. Ama o kadar hevesliydi ki ağabeyi ve ablası evde çalışırken onları seyreder, daha sonra bağlamayı gizlice alıp kendi kendine çalışırdı.

Bir süre sonra kendide bağlama çalmaya başladı. Derken babası emekli oldu ve ağabeğiyle ablasının, daha önce gittiği İstanbul’a yerleşmek zorunda kaldı.

MÜZİK HAYATINA GİRİŞİ

 İstanbul’da Avcılar’a yerleşti. Avcılar Süleyman Nazif Lisesi’nde eğitimine Lise üçüncü sınıftan devam etti. Bir senelik okul yaşantısı içerisinde yine okulun düzenlediği konser ve faaliyetlerde yer aldı. Üniversite sınavını kazanamadı ve iş hayatına atıldı.

Babasının açmış olduğu tekstil firmasında kardeşleriyle birlikte çalışmaya başladı. Burada işin bütün safhalarında çalıştı. Ortacı, makineci ve pastalcı olarak çalıştı. İki senesini burada geçirdikten sonra firmalarının yakınındaki bağlama kursuna yazıldı.

Orada çok iyi bağlama çalan birine rastladı. Bir gece onunla birlikte Avcılar sahilde bir bara gidip eğlenmeye karar verdiler. O barda ses düzeni henüz yeni kurulduğu için herkes kendi masasında çalıp söylüyordu.

Kendi kendilerine mırıldanırken barın sahibi rica etti ve ses düzeniyle okumasını istedi. Orada bir iki türkü okuyunca çok beğenildi ve geceleri sahneye çıkması istendi.

Fatoş Mardini kimdir? Estetik harikası çıktı, ilk hali... - Resim: 3

ALBÜMLERİ

Bir iki yıl Bakırköy’de sahne aldıktan sonra Etiler Zorba Taverna haftanın bir günü türkü gecesi yapmasını istemişti. Pazar günleri orada çıkmaya başladı. Bir dönem sonra şu sıralar da sahne aldığı yer olan Taksim Mektup Bar’da çıkmaya başladı.

Sahne yıllarına başladıktan sonra kendisinden iki yaş büyük olan ağabeğide gitar çalmaya başlayarak Berdan’a sahnede eşlik etmeye başladı. Nihayet profesyonel çalışması 2000 yılının kasım ayında piyasaya çıktı.

Albümü Canan Prodüksiyon tarafından yapılmıştı. Ama gerek yapım hatası gerekse tanıtım hatası kitlelere onu ulaştıramamıştı. Bu albüm kendisi için iyi bir tecrübe oldu. 2000 yılından 2002 yılına kadar bu anlamda mücadele verdi ve sonunda istediği albümü yaptı.