Abone Ol

Fatih Portakal'ın MHP'ye açtığı davada karar çıktı! 1 TL

Medyafaresi.com özel haberi- MHP'nin sosyal medya hesabından yapılan hakaret nedeniyle FOX TV'nin ünlü ana haber sunucusu Fatih Portakal 1 liralık tazminat davası açmıştı. Mahkemeden ders niteliğinde karar çıktı.

Fatih Portakal'ın MHP'ye açtığı davada karar çıktı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastanede uzun süre tedavi görmüştü. Fatih Portakal, o günlerde sosyal medya hesabı üzerinden, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ilgili bir anket yaptı. Ankette takipçilerine, “Sizce Devlet Bahçeli geçirdiği kalp operasyonundan sonra sağlık gerekçesiyle genel başkanlığı bırakır mı?” sorusunu yöneltti.

Fatih Portakal'ın MHP'ye açtığı davada karar çıktı! 1 TL - Resim: 1

Bunun üzerine MHP’nin Twitterdaki resmi hesabından hakaret edildi. MHP'nin tweetinde, Portakal’a cevaben, “Fox TV’nin Soytarısı Fatih Portakal Liderimiz Devlet Bahçeli’nin sağlığı üzerinden anket-hesap yapacak kadar alçalmış, insanlığını yitirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Fatih Portakal'ın MHP'ye açtığı davada karar çıktı! 1 TL - Resim: 2

Fatih Portakal MHP'den gelen bu tepkiye sosyal medya hesabından cevap verdi ve "Ekrandan ilk gün geçmiş olsun dileğinde bulunan kişiye keşke bu sözü kullanmasaydınız. Tepki hakaretsiz de olabilirdi. Kurumsal @MHP_Bilgi den özür bekliyorum. Aksi takdirde yargıya başvurup, 1 tl'lik manevi tazminat davası açacağım." dedi.

Fatih Portakal'ın MHP'ye açtığı davada karar çıktı! 1 TL - Resim: 3

Fatih Portakal dediğini de yaptı, avukatı aracılığıyla MHP'ye 1 liralık tazminat davası açtı.

O dava dün karara bağlandı. Mahkeme, MHP'nin gazeteci Portakal'a 1 TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. MHP'nin bu kararı temyize götürme hakkı bulunuyor..

İŞTE O KARAR

Istanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi

Dosya No : 2016/54 E.

Davaci : Fatih Portakal

Davali : Milliyetçi Hareket Partisi

Konu : 1 TL'lik manevi tazminat istemi

Dava Tarihi : 10.02.2016

Karar: Davanin kabulu ile 1 TL tazminatin davalidan alinarak davaciya verilmesine.

Karar Tarihi : 02.03.2017

Fatih Portakal'ın MHP'ye açtığı davada karar çıktı! 1 TL - Resim: 4

Kaynak: Medyafaresi.com