Abone Ol

Fatih Portakal'dan FOX'u çarpıtmakla suçlayan İçişleri Bakanlığı'na sert tepki: Tweet atacağınıza...

Medyafaresi.com özel haber- FOX Haber’in, "Elazığ'da Akpınar mahallesindeki çadır alanına yardım gitmedi” haberinin ardından bugün valilik mahalledeki çadır kentte bütün eksiklikleri tamamladı. İçişleri Bakanlığı, sorunları ekrana yansıtan Fox Haber’i yalan haber yapmakla suçlamıştı.

Fatih Portakal'dan Bakanlığa tepki: Tweet atacağınıza..

Zeynep Güçlücan / Medyafaresi.com özel haber

FOX Haber, Elazığ'da yaşanan depremden sonra 26 gün geçmesine rağmen Akpınar mahallesindeki çadır alanına yardım gitmediğini haber yaptı. Bu haberin ardından bugün çadırkentte valilik tarafından bütün eksikler giderilerek, ailelerin ihtiyaçları karşılandı.

İçişleri Bakanlığı ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, FOX Haber’in yayınladığı görüntülerin yalan haber olduğunu iddia etmiş ve, “Türkçe anlamıyorsanız, İngilizce yazıyoruz, To: Fox News” diyerek tuhaf bir açıklamaya imza atmıştı.

FOX Ana Haber'de bu akşam Fatih Portakal, canlı yayında İçişleri Bakanlığına tepki gösterdi ve haberin ardından neler yaşandığını ekranlara getirdi.

NE OLMUŞTU?

FOX Haber ekibi Elazığ'a gitti. FOX kamerasına konuşan ve depremde evleri yıkılan vatandaşlar, 26 gün geçmesine rağmen yardımların kendilerine ulaşmadığını söylüyordu. İçişleri Bakanlığı tweet atarak haberi yalanlasa da sabah Valilik devreye girdi ve yardımlar gönderildi. Battaniyeler, sobalar geldi, çamurlu yollar düzeltildi. Ayakkabılar, kıyafetler ailelere ulaştı.

Fatih Portakal görüntüleri ekranlara getirdikten sonra şunları söyledi:

İŞTE FATİH PORTAKAL'IN O YANITI:

Biz çarpıtma haber yapmıyoruz sadece var olanı gösteriyoruz, sizden daha güçlü değiliz, bizi ezebilirsiniz. O yüzden kılı kırk yararak çok titiz haber yapıyoruz. Haberimiz kesinlikle doğrudur.

Biz Elazığ'a gittik, iyi ki gitmişiz. Vatandaşların sesi olduk. Bugün valilik harekete geçti ve çadırlar, battaniyeler gönderildi,  yol düzeltildi.

Biz yalan haber yapmıyoruz. Biz çarpıtmıyoruz.

İktidar olarak yapamadıklarınızdan ya da doğru yapmadıklarınızdan dolayı sizi eleştirmeye devam edeceğiz. Bizden rahatsızlık duymaya devam edeceksiniz çünkü biz gazetecilik yapıyoruz, yapacağız.

İçişleri Bakanlığı sosyal medyada böyle paylaşım yapıyor. Yayın politikamızı eleştiriyormuşsunuz, kabul etmiyorum, siz yanlış şeyler paylaşıyorsunuz... Sosyal medyadan tweet atacağınıza gidin yardıma ihtiyacı olan vatandaşların işini görün, onlara yardım edin beyefendiler..

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

medyafaresi.com