Abone Ol

Fatih Portakal: Ercan Gün neden 19 gündür gözaltında?

Medyafaresi.com Özel haberi: Hrant Dink cinayeti hakkındaki bir haberi nedeniyle 19 gündür gözaltında tutulan gazeteci Ercan Gün'e FOX Ana Haber'de Fatih Portakal'dan büyük destek geldi.

Fatih Portakal: Ercan Gün neden 19 gündür gözaltında?

FOX Ana Haber'de yeni sezonun ilk haber bülteniyle ekranlara dönen Fatih Portakal, Baykal'ın kızının "Fetöcü" diye gözaltına alınmak istenmesiyle ilgili haberi sunduktan sonra çarpıcı bir yorumda bulundu.

Deniz Baykal, kızının üniversitedeki odasını polisler bastığında Adalet Bakanını telefonla aramıştı, bunun üzerine polisler "yanlışlık oldu" diyerek Aslı Baykal Ataman'ı gözaltına almadan odadan çıkmıştı.

Fatih Portakal bu olayı hatırlattı ve "herkesin babası Baykal değil" dedi.

Baykal'ın kızı için devreye girmesiyle sorunun aşılmasını örnek veren Fatih Portakal FOX Haber Müdürü Ercan Gün'ün yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Portakal şunları söyledi..

"Bakın benim gazeteci arkadaşım Ercan Gün 19 gündür gözaltında tutuluyor, savcıya ifade vermeyi bekliyor. 9 yıl önce yaptığı haberden dolayı Ercan Gün gözaltına alındı. Ancak bir türlü savcıya çıkıp ifade veremiyor.

Ailesi perişan.. 3 çocuğu perişan. Eşi az önce aradı, kafayı yemek üzereyim dedi.

Ercan Gün 10 yıldır FOX'ta çalışıyor, 6 yıldır beraber çalışıyoruz.

Ben Ercan Gün'ün gazeteciliğine kefilim.

Bakın adalet işlemezse böyle mağdurlar yaratılır. Siz o kaçak savcıların yaptığı gibi yapmayın. Şimdi onlar kaçak durumda ama mağdurları ortada..

İŞTE FATİH PORTAKAL'IN O SÖZLERİ

Medyafaresi.com özel haberi...