Abone Ol

Fatih Portakal'dan Flaş Yurt Paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt sorunu hakkında “yalan söylüyorsunuz” ifadelerini kullanmasının ardından Fatih Portakal, kendisinden yardım isteyen bir öğrencinin durumunu paylaştı.

Fatih Portakal'dan Flaş Yurt Paylaşımı!

“Bakın son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor.” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt sorunu hakkında sözlerine “yalan söylenildiğini” söyleyerek devam etmişti.

Erdoğan, açıklamasında tam olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızla 2,3 kişilik kapasiteyle öğrencilerimizi ağırlıyoruz. Karnını doyuran ekmeğe muhtaç olmak fakirlik ölçüsü olmaktan çıktı."

FATİH PORTAKAL: BU GENÇ DE Mİ YALAN SÖYLÜYOR

Fatih Portakal, kendisinden kalacak yeri olmadığı için yardım isteyen öğrencinin mesajını paylaştı.

Portakal, “Erdoğan yurt meselesinde “yalan söylüyorsunuz” diyor ya, bu genç de mi acaba yalan söylüyor? Doğru söyleme ihtimali yok mudur? Daha fazlası olamaz mı? İnceleyin derim” ifadelerini kullandığı paylaşımda Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sosyal medyasını da etiketledi.

“OKULLAR BİR HAFTA SONRA AÇILIYOR AMA KALACAK YERİM YOK”

Portakal’dan yardım isteyen gencin attığı mesajda yurt sorunu bir kez daha gözler önüne serildi.

Bandırma Üniversitesi’nde bul yıl üniversiteye başlayan genç, kendisine KYK yurdunun çıkmadığını dile getirirken, okulunun bir hafta sonra açıldığını ancak kalacak yeri olmadığını ifade etti.

Özel yurtların ve kiraların fahiş fiyatlarda olmasından kaynaklı bütçesinin yetmediğini belirten genç, kalacak yer bulamazsa ya okulu donduracağını ya da çadır alıp çadırda kalacağını anlattı.