Abone Ol

Fatih Portakal'dan ABD askerlerinin o fotoğrafına sert tepki

Medyafaresi.com özel haberi- FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, ABD'li komutanın YPG'lilerle yanyana fotoğraf çektirmesini canlı yayında sert sözlerle eleştirdi. Portakal fotoğraftaki çarpıcı detaya da dikkat çekti..

ABD'nin amacı petrol, özgürlük falan hikaye..

Aysen Aydın Buğra / Medyafaresi.com

Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatının ardından uluslararası haber ajanslarının paylaştığı fotoğrafta, ABD'li bir komutan, YGP'lilerle yanyana görülüyordu. Bu fotoğraflar Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK hedeflerini vurduğu Karaçok bölgesinden.

Karedekiler ise Amerikalı subaylarla örgütün üst düzey yöneticileri.

PKK'lı teröristlerin ABD'li komutan ile görüntüleri ifşa olunca Türkiye'den tepki gecikmedi. FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal o fotoğrafı sözlerle eleştirdi. Ancak fotoğrafta arkada görülen petrol kuyusu detayına da vurgu yapmayı ihmal etmedi.

İşte Fatih Portakal'ın o sözleri:

"Dün bu fotoğraf karesini ekrana getirmiştik. Bizim terörist dedigimiz örgütle ABD'li general poz veriyor. Ben sizin arkanızdayım der gibi... Şu fotoğraf karesine bakar mısınız?

Amerika neden orada? Bir soru sorayım... Amerika neden suriye tarafında, Irak tarafında? Sizin de cevabınızı kolaylaştırmak için bakın arkada at kafası mı diyorlar ona? Petrol kuyusu.. Bakın enerji için oradalar. Bu somut bir şekilde Amerika'nın ne için ortadoğu coğrafyasında olduğunu anlatan bir fotoğraf karesidir. Arkada petrol kuyuları, ön tarafta PYD'liler.

Özgürlükmüş, bu topraklara barış getirmekmiş, huzur getirmekmiş hadi canım siz de, palavranın en büyüğü. Ve işte bakınız on bin kilometre uzaktan geleceksiniz sadece özgürlük için, Irak'ı ne hale getirdiğinizi gördük. Bu fotoğrafın resmini çekin ve aklınızdan çıkarmayın.

Medyafaresi.com özel haberi