Abone Ol

Fatih Portakal'a Göre Altılı Masa Kılıçdaroğlu'nda Karar Kıldı

Gazeteci Fatih Portakal, Altılı Masa'nın adaylık konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde anlaştığını, ancak "bazı pürüzler olduğunu" söyledi.

Fatih Portakal'a Göre Altılı Masa Kılıçdaroğlu'nda Karar Kıldı

Portakal, YouTube kanalından yaptığı yayında, Altılı Masa'dan bir kaynağı ile yaptığı konuşmayı aktardı. 

Portakal, "Anladığım, Altılı Masa, Kılıçdaroğlu'nda karar vermiş. Anladığım bu net bir şekilde. Kaynak da Altılı Masa partilerinin içinden biri. Ama o kişinin milletvekillerine bazı şartları kabul ettirmesi gerekiyor dedi" ifadelerini kullandı. 


Portakal, şöyle konuştu:

"Aday, Altılı Masa'da en çok konuşulan, sizin de bildiğiniz o isim dedi. Ben de, 'Kemal Kılıçdaroğlu' dedim. Altılı Masa'nın adayı net şekilde Kılıçdaroğlu. Bana net isim vermedi. Herkesin konuştuğu, kendini ön plana çıkardığı dediği anda zaten Kılıçdaroğlu olduğunu anlıyorsunuz. Anladığım, Altılı Masa, Kılıçdaroğlu'nda karar vermiş. Anladığım bu net bir şekilde. Kaynak da Altılı Masa partilerinin içinden biri. Ama o kişinin milletvekillerine bazı şartları kabul ettirmesi gerekiyor dedi. O şartlar nedir diye zorladım, bir şey demedi... 

Başka birisine ulaştım. Aday konusunda Kılıçdaroğlu konusunda bir mutabakat var. Anladığım kadarıyla cumhurbaşkanlığı yardımcılıkları konusunda kimlerin görev alacağı şartlardan biri. Bu kolay aşılabilecek bir sorun dedi bu kişi. Hafif bir rüzgar var dedi. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı konusunda o pürüzler zaten giderilecek dedi. 

En büyük şey, bakanlıklar konusunda... Bakanlıkların paylaşımı konusunda bazı sorunlar yaşanabilir. O pazarlıkların da devam ettiği söyleniyor. 

Altı kişi var, altı parti var... Mutlaka bakanlık isteyecekler. En çok tartışılan bakanlıklardan biri ekonomi bakanlığı. Kimden olmalı sorusu çok konuşuluyor. Özellikle DEVA ve CHP arasında çok konuşuluyormuş bu. Ekonomi bakanlığı, Türkiye'nin en önemli meselesi çünkü. Bir umut ışığı doğacak olursa ekonomide, o sorumluluğu alacak olan partide de pozitif bir etki yapacaktır. Sistem kurulmaya çalışılıyor gördüğümüz kadarıyla."