Abone Ol

Fatih Portakal: Fıtrat sözcüğünü kimse duymak istemiyor

Gazeteci Fatih Portakal İzmir depreminin ardından yaşanan gelişmelere tepki gösterirken, yıkılan binalardan ve can kayıplarından dolayı kimsenin hesap vermediğine dikkat çekti.

Fatih Portakal: Fıtrat sözcüğünü kimse duymak istemiyor

TEKZİP (DÜZELTME) METNİ

https://www.medyafaresi.com/haber/fatih-portakal-fitrat-sozcugunu-kimse-duymak-istemiyor/951115 adresli internet sitesinde yayınlanan haberde,  Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ağır hasar aldığı ve riskli bir yapı olduğu iddia edilmiştir.

Kamuoyu açıkça bilmelidir ki, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi binaları güvenlidir ve hiçbir risk taşımamaktadır. Deprem sonrasında binada uzman teknik ekiplerimiz tarafından inceleme yapılmıştır.  Ayrıca, müvekkilimiz firma tarafından Avrasya 45 Yapı Denetim A.Ş. ile Mertebe Mühendislik Danışmanlık ve Yazılım Ltd. Şti.’ne yaptırılan incelemeler sonucunda, binanın ana taşıyıcılarında en ufak bir hasarın dahi meydana gelmediği ve binanın güvenli olduğu tespit edilmiştir.

Yüksek ve geniş duvarlara sahip yapılarda çok daha düşük şiddetteki depremlerde dahi sıva, duvar ve alçıpan hasarları oluşabilmektedir. Binanın köprü dış cephelerinde ve bazı iç duvarlarında da bu tür hafif hasarlar meydana gelmiştir. Son olarak 04.11.2020 tarihinde T.C. Çevre Şehircilik Bakanlığı İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bina genel ve ana taşıyıcı elemanlarının kontrolleri tamamlanmıştır.

İşbu kontrol ve hasar tespit çalışmaları sonucunda, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi binalarının güvenli olduğu, herhangi bir risk taşımadığı ve 30.10.2020 İzmir depreminin Mavibahçe binalarının kullanılmasına engel bir durum oluşturmadığı tespit edilmiştir. Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 04.11.2020 tarihinde yapılan tespit sonuçlarını, https://hasartespit.csb.gov.tr adresinden görüntülenebilmektedir.

Nitekim Sayın Fatih Portakal kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile müvekkilimiz şirket tarafından alınan yapı denetim raporunu yayınlamış ve  ‘Depremden 1 gün sonra yapı denetim şirketine inceleme yaptırılmış. AVM’de hiçbir sıkıntı yok. Rahatlıkla gidebilirsiniz. Teşekkürler’ şeklinde beyanda bulunmuştur.

Fatih Portakal: Fıtrat sözcüğünü kimse duymak istemiyor - Resim: 1

Kamuoyunun aklında hiçbir şüphe kalmamasını sağlamak adına işbu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Opera Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.

Vekili

Avukat Nadide İlter