Abone Ol

Fatih Portakal Erdoğan’ın Talimatına Neden İnanmadı?

Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osman Kavala açıklaması yapan 10 büyükelçi için verdiği talimata “inanmadığını” açıkladı.

Fatih Portakal Erdoğan’ın Talimatına Neden İnanmadı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala açıklaması yapan 10 ülkenin Türkiye büyükelçilerinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmeleri için Dışişleri Bakanına talimat verdiğini söylemişti.

Erdoğan, "Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim." ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Fatih Portakal, Erdoğan’ın 10 büyükelçi için talimat verdiği açıklamalarına inanmadığını belirterek, “Olay esip gürlemek olsun başka bir şey değil” çıkışını yaptı.

Portakal, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti:

“CB 10 elçinin gönderilmesi talimatını vermiş diyorlar. İddiaya hiç inanmıyorum. Gülüp geçtim. Erdoğan ve ekibini artık tanıdığım için tipik halkla ilişkiler çalışması. Duyan dik duruyor desin. Olay esip gürlemek olsun başka bir şey değil! Yapıyorsanız yapın fazladan cümle kurmayın.”

Fatih Portakal Erdoğan’ın Talimatına Neden İnanmadı? - Resim: 1

Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapan ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda’nın Ankara büyükelçileri, önceki gün Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.