Abone Ol

Fatih Erbakan Hangi İttifakta Olmayacaklarını Açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100'ün Yüzler Kulübü programında açıklamalarda bulundu.

Fatih Erbakan Hangi İttifakta Olmayacaklarını Açıkladı

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı 'Türkiye Yüzyılı' programı ile 2023 seçimlerinin startının verdi. AK Parti programa muhalif isimleri de davet etmişti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan programla ilgili ilk değerlendirme geldi.

Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv100 yazarı Erdoğan Aktaş ve Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı.

İşte Fatih Erbakan'ın açıklamalarından satır başları:

‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesi açıklamasını takip ettik. Özet olarak söylenecek, genelde soyut bir şey var ama somut olarak ortaya konan çok da vaat ve plan görmedik.

(TOGG fabrikası açılış töreni) Davetliyiz, katılacağız. Bizzat kendim, genel başkan yardımcılarımızla birlikte gideceğiz. Biz partimizi kurarken hayırlı işlerde alkışlayacağız, yanlışa yanlış diyeceğiz diye her zaman ifade etmiştik. Bunun da tabi yüzde yüz yerli araç olmasa da şu aşamada 1-0’dan iyidir. Olumlu bir adım olarak görüyoruz. Zaman içinde bu yerlilik oranının da İHA’larda, SİHA’larda olduğu gibi arttırabileceğini ümit ediyoruz.

Birlik, beraberlikle ilgili vurgu yapıyorlar ama bunula ilgili şüphelerimiz var. AK Parti’nin ve bizzat Cumhurbaşkanı’nın bugüne kadar kullandığı ifadeler kendisine oy verecek kesimi kucaklayacak görüntüden uzak düşüyor.

2023 vizyonuyla ilgili hedefleri ne kadar tutturabildiler ki bu yeni vizyondaki hedefleri tutturabilsin.

Yıllık enflasyonu bırakın aylık enflasyon bile çift haneli hale geldi. %83 TÜİK’in tıraşlanmış enflasyonu. %186 olarak hesaplayan ENAG’ınki daha gerçekçi

4 kişilik ailenin Ekim ayında Türkiye’de açlık sınırı 7425 lira olmuş. Asgari ücretinde 5500 lira olduğunu düşündüğümüzde 2 bin lira açlık sınırının altında. Yoksulluk sınırı 24 bin lira, 2 kişilik aile için. Sayın cumhurbaşkanı ‘evlenin, 3 tane çocuğunuz olsun’ diyor ama 3 çocuklu ailenin yoksulluk sınırı 30 bin lirayı geçmiş. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 9700 lira. Bize göre asgari ücrete yüzde 150 zam yapılmalı. 14 bin TL olması gerekiyor.

 "İTTİFAK AÇIKLAMASI"

Cumhur İttifakı içinde olmamız son derece zor ve düşük bir ihtimal olduğunu söylüyoruz, 20 senelik ekonomide özellikle uygulamalar ortada. Yeniden Refah Partisi’ni ittifakın içine almak için bu uygulamaların dışına çıkacağını sanmıyorum.

"ERDOĞAN'DAN RANDEVU BEKLİYORUM"

 Gürel “Sayın Erdoğan, sizi Türkiye meseleleriyle ilgili konuşmaya davet ederse gider misiniz?” sorusuna “Tabi gideriz. Bizim zaten projelerimiz, kitaplarımız ortada. Biz bu kitapları ilk çıkarttığımızda ilk olarak sayın cumhurbaşkanına gönderdik. Randevu talebimize olumlu bir dönüş olmadı” yanıtını verdi. Gürel’in “Randevu talebiniz hala açık mı sorusuna” ise Erbakan “Tabi yine açık, bunlar bir an önce uygulansın, milletin derdine derman olunsun” ifadelerini kullandı.