Abone Ol

AKP'li yazardan Erdoğan'a Fatih Erbakan ile ittifak çağrısı

İktidara yakın Milat gazetesi yazarı Serdar Arseven, bugünkü köşesinde, "Sayın Sayın Erdoğan ile Sayın Erbakan bir araya gelir mi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Arseven, teklifin Erbakan'dan geldiğini iddia etti.

AKP'li yazardan Erdoğan'a Fatih Erbakan ile ittifak çağrısı

"Cumhur İttifakı’nın bu haliyle yeterli olmayacağını belirten Arseven, "Karar verebilme noktasında olsaydım... Cumhur İttifakı’nı takviye etmenin yollarını arardım" dedi.

Arseven, söyleyeceklerinden ötürü hem Erdoğan'ı koşulsuz savunanlardan hem de ona karşı çıkanlardan kızanların olabileceğini belirterek, Erdoğan'a bir ittifak önerdi. Arseven, "'Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Fatih Erbakan’ın bir araya gelmelerinde fayda var!' diyorum ben" derken, "Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih Erbakan gibi, 'Bu ülke için güzel olanlar yapılsın da, ister biz yapalım, ister başkası. Önemli olan bu ülke için güzel olanların yapılması' diyen bir Genel Başkan ile bir araya gelmek niçin 'güzel' olmasın ki" diye ifade etti.

Serdar Arseven'in yazısı şu şekilde:

"Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile sohbetlerimizde “Ak Parti” ve “Sayın Erdoğan”ın da bahisleri geçerdi hâliyle.

Güncel gelişmeler hakkındaki görüşlerine başvururdum sık sık.

İktidar Partisi’nin ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıklarından bazılarına net ifadelerle destek verir…

Bazılarına da aynı şekilde karşı çıkar, ikaz ederdi.

“Bize görüş vermeyi özellikle tercih ettiğini” söylerdi Merhum.

Şu sözlerini dün gibi hatırlarım:

“Kimileri benden görüş isterken, bulunduğu noktaya çekmek istiyor. Mesela, kayıtsız şartsız Ak Parti’yi destekleyen gazeteciler aradığında hiç eleştiride bulunmadan, yüzde yüz destek vermemi istiyor. Başlığı önceden hazırlamış, altına benim sözlerimi yerleştirecek uyanık! (Bunu söylerken yüzünde beliren tebessüm şu an gözümün önünde) Başkası da amansız Tayyip Erdoğan karşıtı, o da kendisine uygun malzeme arıyor. Oysa siz, yönlendirmeye çalışmadan, benim görüşüm neyse onu öğrenmek istiyor ve olduğu gibi de yansıtıyorsunuz.”

Yazının devamı için TIKLAYIN