Abone Ol

Fatih Altaylı'dan Bakan Koca'ya Twitter hesabıyla ilgili kritik soru

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbakaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya çıkışının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Twitter hesabıyla ilgili kritik bir soru yöneltti.

Fatih Altaylı'dan Bakan Koca'ya Twitter hesabıyla ilgili kritik soru

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyadaki bazı platformlara yönelik yaptırımlarıyla ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadaki yükselişine dikkat çeken Altaylı, korona virüs salgınıyla ilgili tüm bilgilendirmelerin Twitter üzerinden yapıldığını söyledi.

Bakan Koca'ya sorular yönelten Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

BENİ ASIL İLGİLENDİREN FAHRETTİN KOCA'NIN HESABI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID 19 salgınının başından bu yana sosyal medya hesaplarını çok aktif ve çok faydalı biçimde kullanıyordu.

Halkı bilgilendirme, veri paylaşma, tedbirleri aktarma ve anlatma amaçlı bu paylaşımların Sağlık Bakanı Koca’nın güvenilir ve sempatik bir bakan olarak yükselmesinde çok etkisi vardı.

Öyle ki, bir iki aylık süre içinde Fahrettin Koca’nın instagram hesabı tüm siyasi liderleri, sanatçıları, sosyal medya fenomenlerini hızla sollamış, Türkiye’nin en çok takip edilen sosyal medya kullanıcısı haline getiren 10,2 milyon kişilik bir takipçi sayısına ulaşmıştı.

Giderek daha demode bir sosyal medya aracı haline gelen twitter’da bile 6 milyon takipçiye ulaşmıştı.

Şimdi iktidar kanadının her iki ortağından da “Anti sosyal medya” kampanyaları yükseliyor.

İktidarın güçlü ortağı Bahçeli, yoğun kullandığı twitter hesabını kapattı bile.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 milyon takipçili twitter hesabı ise hâlâ aktif görünüyor ama Bahçeli’yi takip etmesi muhtemeldir.

Ama beni asıl ilgilendiren Dr. Fahrettin Koca’nın hesabı.

Çünkü Koca oradan siyasi mesaj değil, bilgi ve önlem yağdırıyordu.

Umarım bu sosyal medya hesaplaşması arasında Koca’nın hesapları kapanmaz.

Yazının devamı için TIKLAYIN