Abone Ol

Fatih Altaylı: AKP 2023'e Kadar Düşen Oyları İçin Mucize Bekleyecek

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında"Yahu ne erken seçime gitmesi, bugün seçim olacak olsa iktidar pandemi falan diyerek seçimi erteler.'' görüşünü açıkladı.

Fatih Altaylı: AKP 2023'e Kadar Düşen Oyları İçin Mucize Bekleyecek

Erken seçim tartışmalarına değinen Altaylı'nın yazısın şöyle:

Bir de erken seçim tartışmaları var. “Erken seçim olacakmış.” Bu zırva üzerine de bir alay yorum yapılıyor. İktidar bloğunun, Cumhur koalisyonunun erken seçime gitmesi akılla, izanla bağdaşacak bir durum değil.

Zaten kötüye giden ekonomik durum, salgınla birleşince içinden çıkılmaz bir hal almış, işsizlik oranı yüzde 20’lere dayanmış, genç işsizliği yüzde 30’ların üzerinde, gerçek enflasyon yüzde 30’ların üzerinde, ücretli yaşam savaşı veriyor, hizmet sektöründe batan batana, iktidarın gündem belirleme gücü neredeyse sıfıra inmiş, AK Parti’nin 2003’teki oy oranının altına inmiş olması ihtimali yüksek, iktidar ittifakının toplam oyu yüzde 30’larda ve bu iktidar erken seçime gidecek öyle mi!

Yahu ne erken seçime gitmesi, bugün seçim olacak olsa iktidar pandemi falan diyerek seçimi erteler. İktidar sonuna kadar bekleyecektir. Pandeminin bitmesini, ekonomik koşulların bir nebze olsun düzelmesini, 2023’e kadar bir mucize olmasını umacaktır.