Abone Ol

Fatih Altaylı yobaz Akit'e ders verdi: O Galatasaray Liseliler...

İktidar yanlısı Yeni Akit'in Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu ile Fatih Altaylı arasındaki Galatasaray Lisesi tartışması devam ediyor.

Fatih Altaylı yobaz Akit'e ders verdi: O Galatasaray Liseliler...

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, kendisini cahillikle suçlayan HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'ya cevap verdiği yazısında, Galatasaray Lisesi'nin internet sitesindeki bilgilerine yer vererek, "Neymiş demek ki? Bizim inancımızda, örfümüzde olmayan bir sistem ile kurulan bir okul imiş.. Bunu överek anlatırken söylüyor, Galatasaray Lisesi’nin resmi sitesi.. Bize fazla bir şey söylemek, düşmez.." ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Altaylı'dan Karahasanoğlu'na yanıt gecikmedi. Altaylı, "Anladığım kadarı ile Karahasanoğlu, Galatasaray Lisesi’ni Cumhuriyet değerleri ile özdeşleştiriyor ve Cumhuriyet karşıtlığını Galatasaray Lisesi üzerinden hedef alıyor. " diye yazdı.

ltaylı bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:
Karahasanoğlu, Mekteb-i Sultani’ye saldırısına devam etme kararı almış.

Okulun internet sitesinden yaptığı alıntılarla Galatasaray Lisesi’nin Osmanlı’nın tüm tebaasına açık, ırk ve din ayrımı yapmayan bir okul olarak kurulduğunu, tebaadaki tüm azınlıklara açık bir okul olduğunu ve laik bir eğitim yapmak üzere oluşturulduğunu aktarmış.

Onların değerlerine aykırıymış bu durum.

Yazının devamı için TIKLAYIN