Abone Ol

Fatih Altaylı: Siz AKP'nin neden oy aldığını hala anlamıyorsunuz

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, AKP'nin hâlâ yüksek oy potansiyelinin olduğunu anlattığı yazısına gelen eleştirilere, "AK Parti hâlâ ve her şeye rağmen oy alıyor çünkü siz AK Parti’nin neden oy aldığını hâlâ anlamıyorsunuz" yanıtını verdi.

Fatih Altaylı: Siz AKP'nin neden oy aldığını hala anlamıyorsunuz

Altaylı, "Dün AK Parti neden hâlâ yüksek oy potansiyeline sahip diye yazdım. Yolları, köprüleri, havalimanlarını, gelişen, Anadolu kentlerini gören vatandaşın AK Parti’ye oy verdiğini, kentli ve eğitimli bir kesimin önemli gördüğü 'Yolsuzluk iddiaları, kayırma, nepotizm' gibi meselelerin AK Parti’yi destekleyen vatandaşlar açısından çok önemli görülmediğini, onların baktığı yerden bakınca her hükümetin birilerini kayırdığını düşündüklerini, ha Ali ha Veli dediklerini yazdım. Pek çok okurdan 'Yapmayın Fatih Bey, o dediğiniz otoyolların, o köprülerin, parasını biz ödeyeceğiz yıllarca.
AK Parti iktidara geldiğinde 79 yıllık Cumhuriyet’in toplam dış borcu 123 milyar dolardı, 18 yılda bu borç 3 katına çıkarak 500 milyar dolara yaklaştı. Cumhuriyet’in kurduğu onca varlık satıldı, trilyon dolar vergi toplandı. Bu dönemde Türkiye’de yapılmış bir büyük sanayi yatırımı var mı? Para betona gömüldü.
Üretim artışı var mı? AK Parti iktidara geldiğinde de dünyada 18. büyük ekonomi idik. Şimdi de oradayız.
Bir adım ileri gitmedik ama şimdi ilk 20’den düşme ihtimalimiz belirdi. Siz buna mı başarı diyorsunuz' diye toparlayabileceğim itirazlar geldi. Hadi gelin bunu benim sözünü ettiğim seçmen kitlesine anlatın bakalım ne diyecekler!" görüşünü savundu.

Yazının devamı için tıklayın