Abone Ol

Fatih Altaylı: RTÜK demeyin bana bir gülme geliyor

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun bağımsız bir konumda durmadığını söyledi. Altaylı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in üç maaş aldığı iddalarını gündeme getirnesinin ardından RTÜK üyesi Faruk Bildirici hakkında Sabah gazetesinde haber yayınlandığına dikkati çekti.

Fatih Altaylı: RTÜK demeyin bana bir gülme geliyor

Altaylı, “RTÜK’ün dizilerdeki şiddet görüntülerine el atması bekleniyormuş.  Okudum. Kahkahalarla güldüm. TV’lerde topluma kötü örnek olan şiddet var ise eğer, ki var, bunu dizilerle sınırlı tutamayız. Gündüz kuşağı programlarındaki şiddeti ne yapacağız!” dedi.

Altaylı’nın yazısı şöyle:

 “Mesela RTÜK’ün yeni üyelerinden Faruk Bildirici RTÜK’ün bu taraflı tutumuna karşı çıkıyor.  Dahası RTÜK Başkanı’nın farklı kurumlardan üç maaş almasını gündeme getiriyor.  Peki ne oluyor Bildirici böyle yapınca.  Onu da söyleyeyim. 

Sabah gazetesi Faruk Bildirici’nin makam aracını başkalarına tahsis ettiğini yolunda yalan bir haber yapıyor ve Bildirici’nin makam aracından inen eşinin fotoğrafını yayınlayarak “Makam aracını gazeteci S.T.’ye tahsis etti” diyor. 

Ve siz bu RTÜK’ten medet umuyorsunuz öyle mi!  Başta dedim ya kahkaha attım diye.  Siz de atın.  Gülelim ağlanacak halimize"

Yazının devamı için tıklayın