Abone Ol

Fatih Altaylı Mimarlık Fakültesi Dekanlığına İlahiyatçı Atanmasına Tepki Gösterdi

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi dekanlığına atanan ilahiyatçı-tarihçi Muhittin Kapanşahin'in açıklamaları gündem oldu

Fatih Altaylı Mimarlık Fakültesi Dekanlığına İlahiyatçı Atanmasına Tepki Gösterdi

Kapanşahin'in “Ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip kişi değilim” açıklamasının yer aldığı bir video sosyal medyada dolaşıma girerken, videoyu paylaşan gazeteci Fatih Altaylı da tepkisini dile getirdi. 

Altaylı, "Mimarlık Fakültesine dekan olarak atanan ilahiyat profesörü BRT den Mehmet Çetinkaya’ya konuştu. “Mimarlıktan anlamam”. İyi de kardeşim niye kabul ettin o görevi. “Anlamam atamayın” diyemedin mi?" dedi. 

Şahan Gökbakar: Görevi niye kabul ettin o zaman Muhittin?
Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan komedyen Şahan Gökbakar da tepkisini dile getirerek "Görevi niye kabul ettin o zaman Muhittin?" diye sordu. 

Gökbakar'ın paylaşımı şu şöyle:

"Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesine, hem de böyle bir deprem felaketinden sonra bile, Dekan olarak bir ilahiyatçı atıyorlar.Muhittin Kapanşahin,ağzıyla "benim mimari bilgim yok" diyor.Görevi niye kabul ettin o zaman Muhittin? Ama sen de haklisin. Kader planında ne varsa o."