Abone Ol

Fetö'nün Reyting oyunu! Dizi sektörünü baltalamak için...

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı, FETÖ'nün hain planlarından birini köşesine taşıdı. Türk dizi sektörüne darbe vurmak için oynadıkları oyunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Fetö'nün Reyting oyunu! Dizi sektörünü baltalamak için...

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında FETÖ'nün bilinmeyen bir oyunu yazdı.

Yurtdışına en çok satış yapan TV yapımcılarından biriyle beraber aralarında geçen konuşmayı köşesine taşıyan Fatih Altaylı, FETÖ'nün yıllar önce reyting ölçümlerindeki panel değişikliği ile ilgili bağlantısını anlattı.

Altaylı, yapımcı dostunun anlattıklarını aktarırken Türkiye'nin dizi sektörünün düşüşü için oynanan oyunun ayrıntılarını aktardı.

"...Yurtdışıyla da çok sıkı bağlantıları olan yapımcının iddiasına göre, bu noktada FETÖ, ABD tarafından devreye sokuluyor.

Türkiye’nin dizi ihracının önüne geçilmesi, Türkiye’nin kültür ihracının sona erdirilmesi lazım.

FETÖ elindeki medya ve bürokrasi gücünü devreye sokuyor. Siyaseti de etkisi altına alarak Türkiye’de kaliteli dizi yapılmasının önüne geçmek için “ölçüm sistemi”ni değiştiriyor.

Yeni ölçüm sistemiyle denek paneli değiştiriliyor, bunun tek etkisi dizilerdeki “kalite düşüşü” oluyor.

Hikâye ve senaryolardaki kalite düşünce Türk yapım sektörünün ihracatı da anında bıçak gibi kesiliyor.

Yapımcı dostum, “Bu bir sav değil, gerçek. Al eline sektörün ihracat rakamlarını ve dönemlerini, kabak gibi göreceksin” dedi ve ekledi:

“Bununla da yetinmediler. Ellerindeki yargı ve emniyet güçleriyle Türkiye’nin en önemli yapımcılarının ofislerini bastılar. Birçoğunu gözaltına aldılar. Defterlerini sözde incelemeye alarak ofislerini çalışamaz hale getirdiler. Bu işi kotaranların FETÖ ekibi olduğu kesindir.” Bunları duyunca “Pes” dedim.

FETÖ’nün, kendi ideolojisiyle hiç de alakalı görünmeyen bazı sol terör örgütlerini, PKK’yı kendi amaçları için kullandığını duyuyor biliyorduk ama bu kadarı benim için bile şaşırtıcı oldu."