Abone Ol

Fatih Altaylı: Bayağı Bir Televizyon Kurmayı Hedefliyoruz, Diyebilirim

Fatih Altaylı, finansmanını kendisinin karşılayacağı bir platform kurmak için çalışma yaptığını söyledi. "Bayağı bir televizyon kurmayı hedefliyoruz diyebilirim."

Fatih Altaylı: Bayağı Bir Televizyon Kurmayı Hedefliyoruz, Diyebilirim

Habertürk'ten 16 Mayıs'tarihinde ayrıldığını duyuran Fatih Altaylı, yazılarına kendi ismini taşıyan web sitesinden devam ediyor.

Aposto'dan Abdullah Esin'in sorularını cevaplayan Fatih Altaylı, Youtube'da yeni bir platform kurmak için çok yoğun şekilde çalıştığını söyledi.

Abdullah Esin'in söyleşisinin ilgili bölümü ise şöyle:

"Televizyon tarafını yakın zamanda Youtube üzerinden başlatacağız. Çok kanallı bir Youtube televizyonu hazırlıyoruz. Ortak olmak isteyen, yatırımcı olmak isteyen fonlar ve sermaye grupları var ama ben bağımsızlığımdan taviz vermek istemiyorum. Tamamen bir bağımsız gazetecilik girişimi olsun istiyorum. Kendim finanse edeceğim ve onurlu, namuslu, özgür ruhlu bir grup gazeteci arkadaşımla yapmak istiyorum bunu. Temiz meslektaşlarımın ortak olacağı bir dijital platform kurmak için uğraşıyorum.

Aslında tek başıma yarın da başlatabilirdim ama izleyicilerden çok da uzun olmayan bir süre talep ediyorum. Benzersiz bir şey yapmak istiyorum. Habertürk’ün son dönemindeki tembellik sürecimi bitirdim ve çok çalışıyorum. Herkes tatil yaparım diyordu ben yıllardır çalışmadığı kadar yoğunum. Yapacağımız işi Türkiye açısından çok önemli buluyorum.

Teke Tek Bilim elbette sürecek. Ayrıldığım gün Celal Şengör aradı, “İnternette devam edelim.” Ertesi gün İlber Hoca aradı, “Aynen devam. Daha da rahat konuşuruz.” Teke Tek Bilim, Temmuz sonu gibi başlar herhalde. Birebir’i de Eylül gibi başlatırız.

Ama sadece onlar değil, çok farklı kanallar da olacak. Bayağı bir televizyon kurmayı hedefliyoruz diyebilirim. Hepsi güvenilir bir grup gazeteci ile; ve şartlarımız olgunlaşınca bağımsız tüm gazetecilere kapıyı açacağız. Becerebilirsek çok sürpriz bir iş ortaya çıkaracağız."