Abone Ol

Faşist ve ırkçı Paludan Danimarka'da cami karşısında Kur'an yaktı

İsveç'te Stockholm'deki Ankara Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin ardından İsveç-Türkiye ilişkilerinde gerileme sebep olan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Danimarka'da bir cami önünde Kura'n-ı Kerim yaktı.

Faşist ve ırkçı Paludan Danimarka'da cami karşısında Kur'an yaktı

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Danimarka'da bir caminin karşısında polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakarak yeni bir eylem gerçekleştirdi.

Paludan, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Dortheavej semtinde cuma namazı bitiminde İslam Toplumu Derneği'ne ait caminin karşısına geldi. Aşırı sağcı lider, bir akaryakıt istasyonunun hemen önünde polisin kordonla çevirdiği noktada başında kaskla Kur'an-ı Kerim yaktı.

Paludan, cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak, elinde Hazreti Muhammed'e hakaret içeren bir materyal sallayıp dikkat çekmeye çalıştı. Cami cemaati, provokatöre karşı soğukkanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için, namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti.

Danimarka polisi, cami çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, caddeyi giriş çıkışlara kapattı.

Bu esnada ellerinde su ve yangın söndürme tüpleri bulunan bir grup Müslüman gencin, polis tarafından uyarıldığı görüldü.

(AA)

Eylemini tekrarlayacağını söylemişti

Paludan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurmuştu.

Paludan, “İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakacağım” dedi.

Bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da üç kere Kur'an yakacağını belirten Paludan, “Bugün bir caminin önünde Kur'an yakacağım, bir kez Rusya Büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye Büyükelçiliği önünde yakacağım” diye konuştu.

Danimarka Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danyy Annan, bugün Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Büyükelçi Annan'a, Türkiye'nin, açıkça nefret suçu niteliğindeki Kur'an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren provokatif eyleme izin verilmesini en güçlü şekilde kınadığı belirtildi.

Büyükelçi Annan'a, Danimarka'nın bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletilirken, söz konusu eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulandı.