Abone Ol

CHP: Camide dombra çalınırken neredeydiniz?

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir'de camilerde Çav Bella çalınmasını kınadıklarını belirterek, "Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır" diye konuştu.

CHP: Camide dombra çalınırken neredeydiniz?

Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'de cami hoparlörlerinden yapılan cami yayınlarına değinen Öztrak, "Bu olay ilk değildir, daha önce Ağrı'da cami minarelerinden sarayın seçim müziği dombra çalınmıştı. O zaman bu bakanlar, bu meclis başkanı neredeydi?" dedi.

Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu olayları hep kınadık, bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bunlar ülkemizi karıştırmaya yönelik ahmakça provokasyonlardır. Kabataş yalanı üzerinden milleti kışkırtmaya çalışanları bu millet unutmamıştır."

AĞRI'DA NE OLMUŞTU?

Yerel seçimlerde Ağrı'da bir cami minaresinden ezan yerine AKP'nin seçim müziğini çaldılar.

Ağrı'da camiden yapılan propoganda görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Sosyal medyada cami ile propoganda yapıldığının görüntülerini eleştirerek paylaşan yurttaşlar, “Ezan okunması gereken yerde AKP müziği çalıyor” diyerek tepki mesajları yayımladı.

Öte yandan AKP’den Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine belediye başkan aday adayı olan Mustafa Göktaş’ın, o dönemde “AKP’ye, Erdoğan’a oy verin, cennetin anahtarı cebinize girsin” sözleri sosyal medyada ortaya çıktı. Sosyal meydada yayımlanan görüntüler tepki çekti.

İşte o video: