Abone Ol

Fahrettin Altun'dan DW Türkçe'ye: Sadece Yalan...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, DW Türkçe'nin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hakkındaki haberi hakkında sert bir eleştiride bulundu.

Fahrettin Altun'dan DW Türkçe'ye: Sadece Yalan...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, DW Türkçe'nin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hakkındaki haberine ilişkin olarak, "Sadece yalan haber yapmıyor, Türkiye-Almanya ilişkilerini de zehirliyorsunuz" ifadesini kullandı.

ABD, Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 10 ülke büyükelçisinin tutuklu iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala'nın serbest bırakılması için Türk hükümetine yaptığı ortak çağrının ardından Ankara ile Batı arasında yaşanan "istenmeyen kişi" krizi, büyükelçiliklerin Türkiye'nin iç işlerine karışmadığı taahhüdü sonrası yatıştı.

DW Türkçe tarafından söz konusu krize ilişkin servis edilen Hilal Köylü imzalı haberde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "istenmeyen kişi ilan edilsinle" çıkışına sıcak bakmadığı ve Erdoğan'a "Büyükelçiler 'istenmeyen kişi' ilan edilirse, ben de bakanlıktan gitmek zorunda kalırım" dediği belirtildi.

İletişim Başkanı Altun da sosyal medya hesabından, Çavuşoğlu ile ilgili haberi yalanlarken, şu ifadeleri kullandı:

"Dışişleri Bakanımız bu sözde haberi dün gece yalanladı. Buna rağmen bu yalanda ısrar ediyorsunuz. Amacınız, habercilik yapmak olsa bu sözde haberi geri çeker ve özür dilerdiniz. Sadece 'yalan haber' yapmıyor, Türkiye-Almanya ilişkilerini de zehirliyorsunuz."

Fahrettin Altun'dan DW Türkçe'ye: Sadece Yalan... - Resim: 1