Abone Ol

Ezgi, 'Koltuğa sığmıyorsun' diye işe alınmayınca 68 kilo verdi

DENİZLİ'de oturan 28 yaşındaki Ezgi Çetin, iş başvurusu için gittiği kurumda yöneltilen "Koltuğa sığmıyorsun, nasıl çalışacaksın?" sorusu ardından tüp mide ameliyatı oldu.

Koltuğa sığmıyorsun diye işe alınmayınca 68 kilo verdi

Ezgi Çetin, bir yılda 125 kilodan 57 kiloya düşerken geçirdiği değişim şaşırttı. Denizli'de oturan yönetici asistanlığı bölümü mezunu Ezgi Çetin, babasını kaybettikten sonra giderek daha fazla kilo alarak geçen yıl 125 kiloya kadar çıktı. Üniversiteyi bitirdikten sonra kilosu yüzünden iş bulamayan Çetin, insanların bakışları nedeniyle evden çıkamadığını, iş görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını yaşamının adeta karardığını anlattı. Yaşadığı bu olumsuzluklar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Çetin, son olarak gittiği iş başvurusunda yöneltilen "Koltuğa sığmıyorsun, nasıl çalışacaksın?" sözleri ardından kilo vermeye karar verdiğini belirtti. Geçen yıl, Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı olan Çetin, sporla destekleği bir yıllık programın ardından 125 kilodan 57 kiloya kadar düştü. Eski ve yeni halinin fotoğrafı, değişimin kanıtı oldu.
ÖZGÜVENİ YERİNE GELDİ
Kilo verdikten sonra özgüveninin yerine geldiğini söyleyen Ezgi Çetin, şunları söyledi:
"Üniversite çok sıkıntı çektim. Kilom yüzünden öğrenim sürem uzadı, arkadaş bile bulamıyordum. İnsanlar bana bakarak benzetmeler yapıyor, dalga geçiyorlar ve aşağılanıyordum. Bakışlar yüzünden evden bile çıkamıyordum, psikolojim bozulmuştu. Kilolu olduğum için iş bile bulamadım. Hayatım karardı ameliyat olmaya kara verdim. Şimdi 125 kilodan 57 kiloya kadar düştüm. Kendime güvenim geldi. Benimle daha önce konuşmayanlar, şimdi konuşmaya başladı. Dalga geçenler bile bana gıptayla bakıyor. İstediğimi giyiyor, özgürce dolaşabiliyorum. Artık yemeğe vereceğim parayı kıyafete veriyorum."
WEB SİTESİ KURDULAR
Kilo verdikten sonra sosyal medya hesaplarında takipçi sayısının arttığını ve insanların nasıl kilo verdiğini sorduğunu anlatan Çetin, "Takipçilerim nasıl zayıfladığımı soruyor, bilgi almak istiyorlar, nişanlımla birlikte 'tupmide.net' isimli site kurduk. Oradan kilosu yüzünden benim gibi hayatı kararan kişilere yardım ediyoruz. Nasıl kilo verebileceklerini anlatıyoruz" dedi.
Nişanlısı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Halis Kurucu ise, amaçlarının kilolu insanları bilgilendirmek olduğunu söyleyerek, "Obeziteyle savaşan herkese yardım etmeye çalışıyoruz. Sitemiz genel olarak zayıflamak isteyenlere bilgi vermek amaçlı" diye konuştu.

Ezgi, 'Koltuğa sığmıyorsun' diye işe alınmayınca 68 kilo verdi - Resim: 1
Ezgi, 'Koltuğa sığmıyorsun' diye işe alınmayınca 68 kilo verdi - Resim: 2
Ezgi, 'Koltuğa sığmıyorsun' diye işe alınmayınca 68 kilo verdi - Resim: 3
Ezgi, 'Koltuğa sığmıyorsun' diye işe alınmayınca 68 kilo verdi - Resim: 4
Ezgi, 'Koltuğa sığmıyorsun' diye işe alınmayınca 68 kilo verdi - Resim: 5

dha