Abone Ol

Evet rüzgarı tersine döndü! Hayır oyları neden yükseliyor?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin olarak "‘Evet’ cephesinde son 2 hafta olumsuz gelişmeler yaşandı. İlk defa rüzgârın tersine dönmeye başladığı söyleniyor." diye yazdı...

Evet rüzgarı tersine döndü! Hayır oyu neden yükseliyor?

Selvi: Özellikle İstanbul ve Ankara’da son 2 hafta ‘Evet’ cephesinde bir gerileme yaşanmaya başladı. Bu oranın yüzde yarım mı, yoksa 1 mi olduğu belli değil" diye yazdı. Selvi, "evet rüzgarının tersine dönmesi"ne sebep olan gelişmeleri "‘Hayır’ diyenlerin PKK, DAEŞ ve FETÖ’cü olarak gösterilmesi, KHK’larla akademisyenlerin ihracı, Varlık Fonu tartışmaları, Meral Akşener’in Çanakkale’de konuşturulmaması" olarak sıraladı.

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet gazetesinin bugünkü (15 Şubat 2017) nüshasında yayımlanan 'Evet rüzgârı tersine döndü' başlıklı yazısı şöyle:

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, referandum kampanyasının 25 Şubat’ta Ankara Arena’da başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Mersin ve Aksaray’da zaten evet kampanyasını başlattı. Hafta sonu da Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman’da olacak.

Bu arada strateji ekibi de seçim kampanyasını şekillendiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez gezisinden dönüşüyle birlikte kampanyaya son şekli verilecek. Başbakan ile Cumhurbaşkanı’nın birkaç açılış ve mitinge birlikte katılması planlanıyor.

Kampanyanın iki ayağı olacak:

1- Afişlerde, sloganlarda, kampanya müziğinde ‘Evet’ işlenecek. Evet denildiğinde ne olacağı anlatılacak. İstikrara, kalkınmaya evet denildiği anlatılacak.

yazının devamı için tıklayın