Abone Ol

Ev telefonu cepte! Peki kullanmak için ne yapmalı?

Türk Telekom, Wirofon teknolojisi ile ev telefonlarını mobil hale getirdi. Cem Yılmaz'lı eğlenceli reklamı ile tanıtımına devam edilen sistem neleri kapsıyor?..

Ev telefonu cepte! Peki kullanmak için ne yapmalı?

Wirofon teknolojisiyle Türk Telekom müşterileri, Türkiye ve dünyadaki tüm WiFi noktalarında ev telefonu tarifelerinden arama yapabilecek. Bu aramaların ücretleri ev telefonu faturasına yansıyacak. Konuyla ilgili Antalya'da düzenlenen toplantıda Wirofon teknolojisi ve Türk Telekom'un diğer yatırımları hakkında bilgi veren Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Wirofon teknolojisi ile internet olan her yerden bilgisayarla da görüşme yapmanın mümkün olacağını söyledi.

GSM ARAMASI 9 KURUŞ
Wirofon hizmetinden yararlanmak için Türk Telekom'a ait bir sabit hat numarası ile SIP Protokolü destekli veya Windows Mobile işletim sistemli, WiFi uyumlu bir mobil telefon veya internet bağlantısı olan bir bilgisayar sahibi olmak yeterli. Wirofon için ek bir abonelik bedeli ödenmeyecek. Wirofon ile ilgili düzenlenen kampanya kapsamında da, yıl sonuna kadar Wirofon abonesi olacak ilk 100 bin kişiye Wirofon üzerinden yurtiçi ev telefonlarına yapılan aramaların her ay 1000 dakika hediye edilecek. GSM aramasının da dakikası tüm vergiler dahil 9 kuruştan fiyatlandırılacak.

DÜNYAYA İHRAÇ EDECEK
Argela ile ortaklaşa geliştirilen Wirofon teknolojisi sayesinde kullanım kolaylığı ve maliyet avantajını bir arada sunduklarını belirten  Doany, Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye'de geliştirdikleri teknolojileri yurtdışına da ihraç ettiklerini söyledi. Doany, ''Türk Telekom müşterilerinin  tamamına bu hizmeti sunuyor olacağız. Ev ve iş yerlerini sayarsak 17 artı bir milyon müşteriden söz ediyoruz. Dünyadaki pek çok operatörün kullanımı için de bu ürünü ihraç ediyor olmamız çok önemli'' dedi.

Vitamin 20 milyon kullanıcıya ulaşacak
PAUL Doany, matematik eğitim programı Vitamin'in kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek hatta Arapça versiyonunun da hazır olduğunu vurguladı. Doany, 'Çok fazla ülkeyi hedefliyoruz. ABD'den Meksika'ya, Porto Riko'dan Güney Amerika'ya açılmayı düşünüyoruz. Dün Kolombiya ve Arjantin için tekliflerimizi gönderdik. Malezya ile ilgileniyoruz. Vitamin'in, fen ve matematik derslerindeki komponentleri ile dünya çapında 20 milyon kullanıcıya ulaşabileceğini düşünüyoruz'' dedi.

Satın alma yerine stratejik işbirliği
PAUL Doany, Türk Telekom'un yatırım stratejisi hakkında da bilgi verdi. Doany, bazı pazarlarda hem yatırım yapabileceklerini hem de diğer operatörlerle gelir paylaşımı yolunu izleyerek işbirliklerine gidebileceklerini aktardı. Doany, 'Endonezya, Malezya ve Hindistan'daki operatörlerle bazı işbirlikleri söz konusu olacak. Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Ürdün, Lübnan, Güney Afrika' diye konuştu.

Abonelik ücreti yok
WIROFON'dan yararlanmak için herhangi bir abonelik ücreti veya taahhüt gerekmeyecek. Ayrıca kampanya kapsamında, yıl sonuna kadar TTNET internet erişim noktalarında (hotspot) Wirofon erişimi için ekstra ücret alınmayacak. Türk Telekom müşterilerinin, Wirofon'dan faydalanabilmek için ev numaralarını yazarak 6606'ya SMS göndermeleri, wirofon.com adresindeki bilgileri doldurmaları, 444 1 444 numaralı Türk Telekom Çağrı Merkezi'ni aramaları veya Türk Telekom bayilerine başvurmaları yeterli olacak.

2009'da 2 milyar TL yatırım yapacak
TÜRK Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, altyapıda 'dev'' yatırımlar gerçekleştirdiklerini, Türk Telekom Grubu olarak, 2008'in başından şu ana kadar geçen 18 ay içinde 2,9 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yıl için 2 milyar lira yatırım hedeflediklerini açıkladı.