Abone Ol

Esrarlı çikolatayı deneyip köşesinde yazdı

New York Times yazarı Maureen Dowd esrar satışı ve tüketiminin yasal olduğu Colorado eyaletinde marihuanalı çikolatalardan deneyip neler yaşadığını köşesinde anlattı. The Huffington Post ise Dowd’dan yola çıkarak bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğini yazdı.

Esrarlı çikolatayı deneyip köşesinde yazdı

Geçen hafta Denver seyahatinde esrar içeren çikolatalardan deneyen Down, bir ya da iki ısırık alarak kafasının nasıl ‘iyi’ olduğunu köşesine taşıdı. New York Times yazarı, vücudundan beynine doğru bir titremenin başladığını, ağzının kuruduğunu fakat suya dahi uzanamadığını halisünasyon görmeye başladığını ve bunların sadece bir ya da iki ısırıkla olduğunu belirtti.

‘Biraz abarttı’

Başına gelenleri abartarak kaleme aldığı yorumu yapılan Dowd’un yazısına karşı The Huffington Post da ‘fazla dozaj’da neler yapılması gerektiğini yazarken, makalede şu üç noktanın altı çizildi:

Aslında ölmüyorsunuz, sadece derin nefes alın:Ortalamanın üzerinde alınan marihuana bile sizi öldürmez. Kalp atışlarını arttırıp, ilk kez deniyenlerde korku yaratabilir fakat ölüm riski alkolün 10′da biri kadardır. Bu gibi durumlarda sadece derin nefes alın.

-Etkisi uzun sürebilir ama geçecek: Sigara şeklinde sarılıp içilen marihuanalara göre şeker ya da çikolata içinde yenilenin etkisi daha uzun sürebilir. Bünyeyle bağlantılı olmakla beraber etkisi 30 dakikadan iki saate sürecektir.

-Sonunda ‘normal’e döneceksiniz: Alkolde olduğu gibi esrarda da ‘geceden kalmalık’ yaşayabilirsiniz fakat yüksek dozda alınıp, yukarıdaki tecrübeleri yaşamış olmanız zaten en kötü marihuana deneyimini de arkanızda bıraktığınız anlamına gelir. Bundan daha kötüsünü zaten yaşamayacaksınız.