Abone Ol

Esra Albayrak'a Başak Demirtaş'tan anlamlı destek: O da hakarete uğramıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'a yönelik çirkin hakaretlere eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da tepki gösterdi. Demirtaş, "Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

Esra Albayrak'a Başak Demirtaş'tan anlamlı destek: O da hakarete uğramıştı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın dördüncü çocuğu dünyaya geldi. Sosyal medyada paylaşılan habere, kimi kullanıcılar tarafından cinsiyetçi ve hakaret içeren yorumlar yapıldı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Albayrak ailesine ve Esra Albayrak’a yönelik hakaretlere tepki gösterdi.

Başak Demirtaş Twitter'dan yaptığı paylaşımda “Esra Albayrak’a yönelik çirkin ifadeler sarf edilmesini kınıyorum. Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Esra Hanım’ın yeni çocuğunun doğumunu da tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Demokrasinin ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın" dedi.

Kısa süre önce yeşil toplu trollerin sosyal medyada küfür ve hakaretlerine maruz kalan Başak Demirtaş, son olay bahanesiyle tekrar bazı trollerin ahlaksız paylaşımlarının hedefi olmasına rağmen Esra Albayrak'ın yanında durdu.

Öte yandan Mersin’de, Berat Albayrak’ın 4’üncü kez baba olduğuna yönelik Twitter’da paylaşılan haberin altına hakaret içerikli yorum yaptığı öne sürülen E.B. adlı kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.