Abone Ol

Eskişehir Uluslararası Film Festivaline Görkemli Açılış

Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle bu yıl 21.si düzenlenen Eskişehir Uluslararası Film Festivali (EFF), açılış töreniyle, Sinema Anadolu’da sinemaseverlerle buluştu.

Eskişehir Uluslararası Film Festivaline Görkemli Açılış

3-11 Aralık tarihleri arasında 20 ayrı ülkeden 31 uzun metraj ve 15 ayrı ülkeden 20 kısa metraj filmin gösterileceği festivalin açılış gecesine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve diğer ilgililer ile sinema oyuncuları, öğrenciler ve çok sayıda sinemasever katıldı.

İŞTE FESTİVALİN AÇILIŞ TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER

Yapılan açılış konuşmalarının ve festivale katkı sunan sponsorlara plaket verilmesinin ardından Sinema Kültürüne Katkı Ödülü Arzu Film’e verildi. Yılın Performansı Ödülü’nü “Bir Nefes Daha” filmindeki performansı ile Hayal Köseoğlu ve “Cemil Şov” filmindeki performansı ile Ozan Çelik aldı.  Bu senenin Emek Ödülleri’nin sahibi ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tijen Par ile bu yıl kaybettiğimiz Prof.Dr. Kadir Beycioğlu oldu.

Festivalin "Onur Ödülleri" ise Türk sinemasının önemli isimlerinden oyuncu Nur Sürer ve yönetmen Erden Kıral'a verildi.

Onur ödülünü almak için sahneye çıkan Erden Kıral, “Eskişehir Film Festivali’ne Anadolu Üniversitesine çok teşekkür ederim. Beni onurlandırdınız.” diyerek duygularını ifade etti.

Nur Sürer ise “21. Yılınızı kutluyorum. Üniversite açıldığı zaman şehirlerin dinamiğini değiştirir. Şehre güzellik katar. Bence bir üniversitenin güzellik kattığı en önemli şehirlerden biri Eskişehir.” Diyerek izleyicileri selamladı.

Yönetmenliğini Pedro Almodovar'ın yaptığı Parallel Mothers filminin gösterimiyle açılan ve 11 Aralık'ta sona erecek festivalde film gösterimleri, atölyeler ve söyleşiler yer alacak. Festival boyunca,

İspanya, İzlanda, İsveç, Polonya, Hindistan, Avusturya, Almanya gibi bir çok ülkeden kısa ve uzun metrajlı filmler izleyicilerle buluşacak, aynı zamanda Parallel Mothers (2021), Kaçış/Flee (2021), Clara Sola (2021), Özel/The Special (2021) ve Stop-Zemlia (2021) filmlerinin  Türkiye prömiyeri Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleşecek. Sinema severler festival filmlerini Sinema Anadolu ve Özdilek AVM Cinetime’da takip edilebilecek.