Abone Ol

Eski ATO Başkanı Bezci: Gökçek'in İsteğiyle Fetullah Gülen'le Görüştüm

Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne verdiği ifadede, “Melih Gökçek’in kendisine Fethullah Gülen’le görüşme önerdiğini ve görüşmeye aracılık ettiğini” belirtti.

Eski ATO Başkanı Bezci: Gökçek'in İsteğiyle Fetullah Gülen'le Görüştüm

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, başkanlığı döneminde FETÖ/PDY’ye imar konusunda rant sağladığı yönündeki şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, geçen cuma günü ifade veren eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “örgüt ile bağlantılarına” ilişkin yeni ifadeler ortaya çıktı.

Eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 23 Haziran’da, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) verdiği ifadede, “Melih Gökçek’in kendisine Fethullah Gülen’le görüşme önerdiğini ve görüşmeye aracılık ettiğini” belirtti. Gökçek’in o dönem kendisinden “FETÖ adına 30 milyon TL’ye yurt yaptırmasını istediğini söyleyen Bezci, ayrıca FETÖ’nün “ATO imamı” olduğu söylenen Ayhan Atalay ile çalışmaya zorladığını ileri sürdü.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, Bezci, ifadesinde, FETÖ lideri Fethullah Gülen ile “yalnızca bir kere görüştüğünü, bu görüşmeyi de 2012 yılında Melih Gökçek’in isteği üzerine gerçekleştirdiğini” belirterek, “Melih Gökçek görüşmem için Amerika’dan bir şahıs ile beni irtibatlandırdı” dedi. Bezci, bu şahsın adını anımsamadığını, New Jersey’de bir market işlettiğini söylediğini ancak daha sonra şahsın Ankara Samanpazarı’nda esnaf olduğunu öğrendiğini anlattı.

“Gökçek’in 2013 yılında ATO’da yapılan seçimlere müdahale ettiğini” de aktaran Bezci, ifadesinde şunları anlattı:

“2013 ATO seçimlerinden önce Melih Gökçek, ‘FETÖ adına bir yurt yaptırırsan, senin yeni dönem başkanlığını garanti ederim’ dedi. Ben de kendisine bu yurdun ne kadara mal olacağını sordum. 30 milyon TL civarında olduğunu söyledi. Ben de ‘Bu kadar parayı vermektense 1000 TL’den ATO’ya 1000 tane yeni üye yaparım, benim torunlarımın da başkanlığı garanti olur’ dedim ve bu konu kapandı. 2013’te ATO başkanlık seçimine aday oldum. Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için ATO üyeleri üzerinde etkiliydi. Seçimlerde ısrarla FETÖ güdümünde olan Ayhan Atalay ve ekibiyle birlikte hareket etmem için ısrar ediyordu.”

Bezci, Gökçek’in “kendi işlerini hallettirmek için ATO yönetimini ele geçirmeye çalıştığını” kaydetti. Gökçek’in “devlet büyüklerinin ismini kullanarak kendi işlerini hallettiğini” ileri süren Bezci, “Mazbatayı alana kadar istifa etmedim. Aldıktan sonra Gökçek bana oğlu Osman Gökçek ve Serhun Günay’ı göndererek, istifa etmemi istedi. Etmedim. Daha sonra benim seçim sürecimden hemen sonra istifa etmem ile FETÖ bağlantılı olan yönetim kurulu üyeleri tarafından oybirliğiyle Ayhan Atalay’ı yönetim kurulu başkanı yapmak istediklerini anladım.17/25 Aralık başladığında, Atalay ve onu destekleyen meclis üyeleri yurtdışına firar etti.”