Abone Ol

Eski AKP'li vekil: Hasar büyük, kavga sert olabilir!

Karar gazetesi yazarı eski AKP'li vekil Mehmet Ocaktan bugünkü köşesinde, AKP'nin muhalefete karşı gerginliği tırmandıracağını ve yeni kurulan partilerin de buna hazırlıklı olması gerektiğini yazdı.

Eski AKP'li vekil: Hasar büyük, kavga sert olabilir!

AKP'nin eski milletvekili olan KARAR yazarı Mehmet Ocaktan, "Hasar büyük siyasette kavga sert olabilir..." başlıklı bugünkü yazısında AKP'nin muhalefete karşı gerginliği tırmandıracağını ve yeni kurulan partilerin de buna hazırlıklı olması gerektiğini yazdı.

"Elbette salgın sonrasında her şey birdenbire değişmeyecek ama, siyasi ve toplumsal hayatımızın geleneksel alışkanlıklarının aynen kalmayacağı da kesin." diuyen Ocaktan, yazısını şöyle sürdürdü:

Bu çerçeveden bakıldığında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin zaaflarına rağmen, özellikle sağlık bakanlığı ve sağlık çalışanları pandemi sürecini iyi götürdüler. Kuşkusuz maske dağıtım skandalını, belediyelere uygulanan ayrımcı politikaları ve ekonomik paketlerin yetersizliğini ayrı değerlendirmek gerekiyor.

Yani Türkiye’nin yönetememe sorunları aynen devam ediyor, dolayısıyla pandemi sonrasında özellikle ekonomik problemler katlanarak büyüyeceği için doğal olarak siyasi mücadelenin ateşi daha da yükselerek devam edecek demektir.

Şimdi izolasyon döneminde meselenin sağlık boyutu ön planda olduğu için, toplumsal anlamda sükunet hakim. İktidar şimdi sağlık sisteminin becerilerini ve başka ülkelere yapılan yardımları bir propaganda aracı olarak kullanmakta son derece başarılı.

Ancak fırtına dinip insanların ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılar ve ağır ekonomik krizin hasarı bütün çıplaklığı ile konuşulmaya başlandığında iktidar açısından işler o kadar kolay olmayacak.

İşte o gün toplumun beklentileri ve siyasi arayışları da hız kazanacaktır. Dolayısıyla pandemi sonrasında yapılacak hasar- tespit çalışmalarının sonuçlarıyla ortaya çıkacak olan ağır işsizlik ve yoksulluk tablosu yeni siyasi beklentileri daha belirgin hale getirecek.

Ve tabii ki mevcut ekonomik ve siyasal sistemin sorgulanmasını da...

Evet bu sorgulama ve değişim talepleri, kapsamlı bir siyasal değişimin kapılarını aralayacaktır ama bu tek başına yeterli değildir. Değişim iddiasıyla yola çıkan siyasal aktörlerin, topluma güvenilir bir alternatif oluşturma zarureti bulunmaktadır.

Kuşkusuz yeni dönemde toplumun önüne somut yeni hedefler koyma sadece muhalefet değil, iktidar için de son derece elzemdir. Bütün Türkiye’yi kucaklayan yeni hedefler koyma meselesi iktidar açısından düşük bir ihtimal olsa da, ola ki büyük itibar kaybına uğrayan kendi siyasal fotoğrafına bakıp rotasını tekrar değişim ve demokrasiden yana çevirebilir.

Yazının devamı için TIKLAYIN