Abone Ol

Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde yaklaşık 1 aydır kayıp olarak aranan 18 yaşındaki Ali Yiğit'in arkadaşı Hasan Çelik tarafından öldürülüp gömüldüğü ortaya çıktı.

Karımın çıplak fotoğraflarını gösterdi, öldürdüm

2 arkadaşıyla birlikte gözaltına alınan Çelik'in sorgusunda Ali Yiğit'i eşinin çıplak fotoğraflarını mahallede herkese gösterdiği için öldürdüğünü söylerken, gencin sahilde çürümüş cesedi bulundu.

Ceyhan İlçesi'nin Belediyeevleri Mahallesi'ne oturan Ali Yiğit'i 3 Ocak Pazar günü arkadaşları Hasan Çelik (24) ve Abdurrahman Özdemir (23) telefonla aradı. İddiaya göre saat 16.00 sıralarında babası Mehmet Yiğit'e "Ben dayıma fıstık götüreceğim. Arkadaşlarım beni götürecek" diyerek evden ayrılan Ali, bir daha dönmedi.

2012'de karıştığı bir kavgada silahla sol ayağından vurulup bacağı kesildiği için engelli kalan Ali Yiğit'in ailesi, Çelik ve Özdemir'e oğullarının eve gelmediğini söylemesi üzerine "Dayısına gitti geldi. Daha sonra biz Ali'yi sokağın başında bıraktık" cevabını aldı. Dayısına gidip fıstığı verdiği belirlenen genci tüm arama çalışmalarına rağmen bulamayan aile, polisten yardım istedi.

ÖZEL EKİP KURULDU
Ali Yiğit'i bulmak için çalışma başlatan polis, gencin en son birlikte Hasan Çelik, Abdurrahman Özdemir ve Doğan İrenç (26) ile görüldüğünü belirledi. Polisinin ifadesine başvurduğu 3 kişi, Yiğit'i evin sokağının başında bıraktıklarını ve ondan sonra bir daha da görmediklerini söyledi. Daha sonra özel bir ekip kuruldu. Cumhuriyet Savcısı ile koordineli bir çalışma yürüten ekip, Ali Yiğit'in Hasan Ç. tarafından kiralanan bir otomobille evden ayrıldığı bilgisine ulaştı. Aracın GPS verilerini incelemeye alan polis, otomobilin 3 Ocak'ta Yumurtalık İlçesi'nin sahilinde uzun süre beklediğini saptadı. Yiğit ile birlikte şüphelilerin telefon görüşmelerini de geriye doğru tarayan özel ekip, topladığı belge ve delillerin ardından Hasan Çelik, Doğan İrenç ve Abdurrahman Özdemir'i dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

EŞİMİN ÇIPLAK FOTOĞRAFINI GÖSTERİYORDU
Çapraz sorguya alınan şüpheliler suçlarını itiraf etti. Hasan Çelik'in sorgusunda Ali Yiğit ile tartıştığını daha sonra da pompalı tüfekle ateş ederek öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Çelik'in sorgusunda nikahsız birlikte yaşadığı Hatice K.'nın daha önce Ali Yiğit ile sevgili olduğunu belirterek, "Ali Yiğit mahallede eşimin çıplak fotoğraflarını göstererek daha önce birlikte olduklarını söylüyormuş. Bunu duyunca konuşmak için 2 arkadaşımla birlikte Ali'yi alıp sahile gittik. Burada neden öyle yaptığını sorunca bana da eşimin çıplak fotoğraflarını gösterip 'Karın benim eski sevgilim' dedi. Ben de otomobilden pompalı tüfeği alarak Ali'ye ateş edip öldürdüm. Daha sonra da arkadaşlarla birlikte sahile gömdük" diye ifade verdiği öğrenildi.

Bunun üzerine sahilde yapılan aramada Ali Yiğit'in çürümüş cesedi bulundu. Yiğit'in cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Acı haberi alarak adli tıpa gelen baba Mehmet Yiğit ile ablası Şükran gözyaşı döktü. Hasan Çelik ve 2 arkadaşı, emniyetteki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Ceyhan Adliyesi'ne sevk edildi.

Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü - Resim: 1
Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü - Resim: 2
Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü - Resim: 3
Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü - Resim: 4
Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü - Resim: 5
Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü - Resim: 6
Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü - Resim: 7
Eşinin çıplak fotoğraflarını gösteren arkadaşını öldürdü - Resim: 8