Abone Ol

Erken seçim oyları etkiler mi? İşte erken seçim anketinden sonuçlar

Mediar Araştırma Şirketi, 21-22 Nisan tarihlerinde 27 ilde bir anket yaparak erken seçim kararıyla ilgili anket sonuçlarını açıkladı.

Erken seçim oyları etkiler mi? İşte erken seçim anketi

Mediar Araştırma Şirketi, 21-22 Nisan tarihlerinde 27 ilde bir anket yaparak erken seçim kararının, kamuoyunda nasıl değerlendirildiğini ortaya koydu.

ERKEN SEÇİM KARARI DOĞRU MU

Çıkan sonuca göre, erken seçim kararının; muhalefet partilerinde olduğu kadar seçmenler nezdinde de beklenmeyen bir gelişme olarak algılandığı gözlendi.

"Erken seçim kararı alınması sizce doğru mudur" sorusuna, ankete katılanlardan %52.64'ü "hayır" cevabını verdi. "Evet" oyu ise, %34.09 olarak kaldı...

Oda TV'nin haberine göre "Erken seçim kararı alınmasının nedenleri sizce nelerdir" sorusuna, ankete katılanların, %42.05'i ekonominin durumu derken, %35.16'sı ise muhalefeti hazırlıksız yakalamak olarak görüş bildirdi.

ERKEN SEÇİM KARARI OYUNUZU ETKİLER Mİ

Ankette, "Erken seçim kararının alınması seçimde kullanacağınız oyu etkiler mi" sorusuna, vatandaşların %78.66'sı "Hayır, aynı partiye/adaya oy vereceğim" derken, %13.73'ü ise, "Evet, etkiler" şeklinde yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI OLARAK KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ

Ankette dikkat çeken konulardan biri de, "Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusu olurken, yanıtlardan %35.91'i Tayyip Erdoğan'ı, %10.21'i Meral Akşener'i, %5.01'i ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini ifade etti.

Ankete katılanlardan %24.20'i ise "aday yok/kararsız" olduğunu belirtti.

Erken seçim oyları etkiler mi? İşte erken seçim anketinden sonuçlar - Resim: 1

HANGİ PARTİYE OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ

Ankete katılanlara, 24 Haziran seçimlerinde hangi partiye oy vermeyi düşündükleri de soruldu.

Vatandaşların, %41.96'sı AKP'yi işaret ederken, %20.69'u ise CHP'yi seçeceğini belirtti. İYİ Parti'ye oy atacağını ifade edenlerin oranı ise %16.46'da kaldı.