Abone Ol

Erkan Mumcu'dan Mehmet Ağar'a Suçlama: Fetulllah Gülen'e Övgüler Düzüyordu

Erkan Mumcu: Biz Mehmet Ağar'ı kongre salonunda birleşme konuşması için beklerken o Türkçe Olimpiyatları'nda Fetullah Gülen'e övgüler düzüyordu dedi.

Erkan Mumcu'dan Mehmet Ağar'a Suçlama: Fetulllah Gülen'e Övgüler Düzüyordu

Can Bursalı'ın ropörtajında, 2007 seçimler sürecinde ANAP ve DYP Birleşmesinin beklenen etkiyi yapmaması ve sonuçta AKP'nin büyük bir çoğunlukla seçimi kazandığıdönemi anatan Erkan Mumcu'nun şu sözleri dikkat çekti.

Eğer 'FETÖ Borsası'ndan söz edilebiliyorsa, eğer FETÖ terör örgütü diye adlandırılan yapının devlete karşı silahlı girişimde bulunma iradesini kuranlardan neredeyse hiçbirinin hesap vermediği bir tablo ile karşı karşıya isek, ben bu şüpheyi taşırım. Şimdi insanların 2007'de sizin bahsettiğiniz konuşmayı yeniden izleyip, ya da yeni fark edip, dönüp beni öngörülerim dolayısı ile kutlamaları canımı acıtıyor. Bundan hiç mutluluk duymuyorum. Hatta hüzün de değil, bir tür ikrah duygusu yaşıyorum. Çünkü olan her şey, apaçık ve herkesin gözü önünde oldu. Anavatan Partisi'nin, Demokrat Parti'ye katılma kararı almak amacı ile topladığı Genel Kurulu'na Mehmet Ağar gelecek ve o günkü -Demokrat Parti tüzel kişiliğinin yasal temsilcisi sıfatı ile- bu birleşmeye dair taahhütlerini ilan edecekti. Gelmedi. Peki, gelmeyip ne yaptı? Türkçe Olimpiyatları'na gidip Fetullah Gülen'e övgüler düzdü. Aynı saatlerde binlerce insan kongre salonunda Mehmet Ağar'ı söz verdiği gibi bir beyanda bulunması için beklerken, o gidip Fetullah Gülen'e övgüler düzen konuşmalar yaptı.

Sebebini sordunuz mu?

Sordum.

"Gülen benim konuşmamdan incindiği için arkadaşlarını Amerika'ya göndermiş"
Ne cevap aldınız?

Bana, Meclis Grubu'ndaki konuşmamdan dolayı Fetullah Gülen'in çok 'incinmiş' olduğunu, o yüzden onun gönlünü almak için arkadaşlarını görevlendirdiğini, Amerika'ya gönderdiğini, bunları onun gönlünü almak için yaptığını, başka bir amacının olmadığını söyledi.

Gönderdiği kişinin kim olduğunu söyledi mi?

Celal Adan'ı göndermiş. Bana öyle söyledi. Kendim tanık değilim. Her şeye rağmen biz, seçimlere Anavatan Partisi olarak değil, Demokrat Partisi çatısı altında katılıyoruz diye aday listelerinin verileceği son gün, son 2 saat kala gidip Yüksek Seçim Kurulu'na bildirimde bulunduk.

İndependent Türkçe