Abone Ol

Eren Erdem'in yaptığı Türkiye düşmanlığına hizmet ediyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, CHP Milletvekili Eren Erdem'in Rusya'nın RT kanalına verdiği röportajla ilgili olarak Erdem'in yaptığının Türkiye düşmanlığına hizmet eden bir iş olduğunu söyledi.

Eren Erdem'in yaptığı Türkiye düşmanlığına hizmet ediyor

Naci Bostancı, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, Rusya devletine ait RT kanalına verdiği röportajda belirttiği, "DAEŞ teröristlerinin öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye’den edindiği iddiasını" AA muhabirine değerlendirdi.

Erdem'in Rusya televizyonuna yaptığı konuşmanın bir benzerini daha önce Mecliste dile getirdiğini işaret eden Bostancı, Meclisteki konuşmasında, Adana'daki savcılığının iddianamesine yaslanarak, "Türkiye'den giden sarin gazıyla DAEŞ'in bin 800 kişinin öldüğü katliamı gerçekleştirdiği iddiasını" söylediğini ifade etti.

EREN ERDEM RUS KANALINDA TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Bostancı, savcılığın, mahkemenin bu konuya ilişkin olarak verdiği bir kararın söz konusu olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir iddia, araştırma ortadadır. Türkiye'nin bölgedeki ilişkiler çerçevesinde düşünüldüğünde, hukukun kendisine konu olarak aldığı hususların siyaset bağlamına tahvil edilerek farklı amaçlar ve fırsatlar için kullanılması olayıyla karşı karşıyayız, Eren Erdem'in yaptığı budur. Hukuken bir yere bağlanmamış, neticelenmemiş bir olaya ilişkin olarak, Eren Erdem kendisini hakimin, savcının, avukatın, herkesin yerine koyarak bu iddiayı, kesin olmuş bir iş gibi takdim etme cüretini göstermektedir. Milletvekili dokunulmazlığı insanlara, hukuka ilişkin konularda keyfince yargıda bulunma hakkı vermez, bir ülkenin onuruyla oynama hakkını hiç vermez.

Önemli olan ne söylediğiniz kadar, nerede ve hangi maksatla söylediğinizdir. Eren Erdem bu tür iddiaları Meclis'te gündeme getirebilir, getirdi de. Ama siz bunu Rus Televizyonunda dile getirirseniz, Türkiye ile Rusya arasındaki malum gerilimli ilişkilerde her türlü unsuru Türkiye'ye karşı hasmane bir şekilde kullanmak isteyen ve bu konuda maalesef kural tanımayan, her şeyi mühimmat olarak gören algı operasyonunun parçası olarak kullanılacağını bile bile bunu yapmış olursunuz. Buradaki kasıt da hukuku, iddiayı falan aşar, doğrudan Türkiye düşmanlığına hizmet eden bir bağlamda iş yaptığınız gerçeğiyle sizi yüzleştirir. Mesele hukuk değildir, mesele hangi bağlamda bu işi yapıyorsun ve senin yaptığın bu iş ne için yapılıyor? Buna bakıldığında, Eren Erdem'in yaptığı iş, hukuken neticelenmemiş bir iddiayı dile getirmekten öte, Türkiye'ye karşı algı operasyonu içerisinde bulunan ve bunun için her şeyi kullanma konusunda fütursuzca davranan bir çevreye malzeme vermektir."

"Kılıçdaroğlu'nun bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyorum"

Naci Bostancı, Erdem'in 2011 yılında da "tuhaflık" yaptığını, sosyal medya hesabından, "Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse, benim safım İran'dır" diye tweet attığını söyledi. Erdem'in bu iddiasıyla ilgili bir açıklama yapıp yapmadığını bilmediğini ifade eden Bostancı, "Ama öyle anlaşılıyor ki bu arkadaşın kafası, Türkiye ile kim gerilim yaşıyorsa, kendi safını otomatik olarak karşı tarafta belirleme şeklinde işliyor ki bunu çok tehlikeli görürüm. Bu çok problemli bir zihni tavırdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan bu konuda "duyarlılık göstermesini" isteyen Bostancı, "CHP'nin bir milletvekili. Bu konulara ilişkin bu tür yargılarda, değerlendirmelerde bulunuyor. Sayın Genel Başkan, CHP yönetimi ne takdir eder bilemem ama ne takdir ettiğini kamuoyu görür" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, hiçbir yargıda bulunmadığını, Erdem'in yaptığı işin bağlamına ve neticesine işaret ettiğini vurgulayarak, "Bu iyi bir iş değildir. Mesele hukuken neyin dile getirildiği, ne olduğu meselesi olmaktan çıkıyor, algı operasyonu içinde bulunan çevreye malzeme vermeye dönüyor, asıl önemli olan burasıdır" ifadesini kullandı.

(AA)