Abone Ol

Erdoğan BAE ilişkilerinde Dikkat Çeken Gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta görüştüğü Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ın başında bulunduğu Arap şirket, Türkiye'de satın almayı değerlendirdiğini açıkladı.

Erdoğan BAE ilişkilerinde Dikkat Çeken Gelişme

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan ile ekonomik işbirliğine yönelik bir toplantıda görüşmüştü. Tahnoun’un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Arap şirketten bugün satın almayla ilgili açıklamada bulunuldu.

Reuters’ın haberine göre, Abu Dabili International Holding Co CEO'su Syed Basar Shueb, Türkiye'de sağlık, sanayi ve gıda işleme gibi sektörlerde yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Shueb, yaptığı açıklamada şirket heyetinin fırsatları araştırmak için bu hafta Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve IHC'nin Türkiye'de sağlık, sanayi ve gıda işleme sektörlerinde fırsatları değerlendirdiğini ifade ederek, "Türkiye en büyük gıda işleme tesislerinden birine sahip, bunu da araştırıyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da konuya yakın bir kaynak da IHC'nin bazı şirketlerde azınlık hissesi almayı ve çeşitli sektörlerde orta ölçekli satın almaları değerlendirdiğini söyledi.

Ankara'nın çeşitli Arap güçleriyle gerilimi azaltma adımının ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye arasındaki ilişkiler iyileşme işaretleri gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan ile ekonomik işbirliğine yönelik bir toplantıda görüşmüştü.